Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 13.12.2016.
17:16
Tanjug, Vestionline A

Odbrana traži oslobađajuću presudu za Mladića

Advokati generala Ratka Mladića zatražili su danas od sudija Haškog tribunala da oslobode bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, optuženog za organizovane zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995. godine, prenosi AP.

Reuters
Odbrana Ratka Mladića traži oslobađajuću presudu jer tužilaštvo nije obavilo svoj zadatak

Kako se navodi, advokat Dragan Ivetić rekao je u završnoj reči odbrane na suđenju Mladiću pred Tribunalom u Hagu, da je "jedino fer oslobađajuća presuda, jer tužilaštvo nije ispunilo svoju obavezu i dokazalo krivicu Ratka Mladića".

Tužilaštvo je prošle nedelje zahtevalo da Mladić bude osuđen i dobije doživotnu kaznu, uz obrazloženje da bi kraća kazna bila "uvreda za žrtve, žive i mrtve i uvreda za pravdu".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.12.2016. 23:55
Адвокати генерала Ратка Младића затражили су данас од судија Хашког трибунала да ослободе бившег команданта Војске Републике Српске, оптуженог за организоване злочине у рату у Босни од 1992. до 1995. године, преноси АП. Како се наводи, адвокат Драган Иветић рекао је у завршној речи одбране на суђењу Младићу пред Трибуналом у Хагу, да је једино фер ослобађајућа пресуда, јер тужилаштво није испунило своју обавезу и доказало кривицу Ратка Младића. Тужилаштво је прошле недеље захтевало да Младић буде осуђен и добије доживотну казну, уз образложење да би краћа казна била „увреда за жртве, живе и мртве и увреда за правду”. Последњег дана изношења завршних речи, одбрана Младића бавила се делом оптужнице која се односи на Сарајево, истичући да је понижавајуће што је Тужилаштво своје аргументе за дешавања у Сарајеву темељило на основу изјава једног сведока.
Četvrtak 15.12.2016. 23:55
Иветић је нагласио да је и јединог преживелог свједока којег је тужилаштво извело током судења - Фадилу Тарцин, која је у вријеме напада имала 16 година, тешко ранила граната коју су испалиле Изетбеговицеве снаге, а не војска под командом генерала Младића. Став одбране је да је рат у Сарајеву почео много прије него што је испаљен први метак, да је „апсурдно било очекивати да Сарајевско-романијски корпус и српски народ одустане од своје националне равноправности без икаквог противљења”, а да је међународна заједница очекивала „да су се требали изложити противправном нападу Алије Изетбеговића и тзв. Армије БиХ на почетку сукоба”.
Četvrtak 15.12.2016. 23:55
Иветић је, пренела је РТРС, рекао да тужилаштво Хашког трибунала ради као да прикрива злочине које су снаге муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића починиле над становништвом Сарајева, наглашавајући да је Изетбеговић крив за избијање рата у Сарајеву и подсетио на његове речи да је „спреман да жртвује мир за суверену БиХ”. „Оптужба да је ВРС неселективно гранатирала и снајперисала цивиле у Сарајеву је мит”, рекао је Иветић. Према његовимм речима, „Изетбеговићеве снаге су користиле присуство цивила у граду да заштите себе, кријући своје команде у продавницама и поштама, смештајући радионице за оружје у стамбеним зградама и подрумима, обучавајући регруте у основним школама, док су деца седила у разредима”.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online