Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2016.
20:24
Blic rs A

Budva: Srbi obili sef bogataša, ukrali 100.000 evra i sat sa posvetom Mila Đukanovića

Trojica srpskih državljana uhapšena su u Budvi jer su iz stana Slovenca Č. M. ukrala sef u kome je bilo 100.000 evra i sat sa posvetom Mila Đukanovića, koji je ovom nekadašnjem direktoru jedne od poslovnica NLB Montenegro banke, kao zaslužnom građaninu Crne Gore poklonio bivši premijer i predsednik ove republike.

Tanjug
Zar i sat sa mojom posvetom: Milo Đukanović

Za najveću krađu ovogodišnju krađu iz stana u Crnoj Gori osumnjičeni su 19-godišnji Aleksandar Kostić iz Subotice, Dejan Janković (33) iz Aleksinca i maloletni A. S. (16) iz Jagodine, koji su provalu i priznali. Posle saslušanja određen im je pritvor do 30 dana.

Prema pisanju medija u Crnoj Gori, trojica državljana Srbije u stan Slovenca Č. M. provalila su sredinom prošlog meseca, a krađu je otkrila žena koja obilazila apartman u blizini budvanske autobuske stanice.

Budvanka je policiji prijavila da su iz stana ukradeni sef i laptop, i da ne zna da li su lopovi odneli još nešto.

Zaslužni građanin

Nekoliko dana posle prijave krađe, budvanskoj policiji izjavu je dao i Slovenac Č. M. koji je naveo da je u sefu imao 100.000 evra, i da mu je to otpremnina za odlazak u penziju.

U sefu je, kako pišu mediji u Podgorici, čuvao i ručni sat koji mu je kao zaslužnom građaninu Crne Gore poklonio Milo Đukanović, ali i dukate, zlatne lančiće, zlatni privezak sa opalom, manžetne, drage fotografije.

Posle prikpljanja materijalnih dokaza, ali i gledanja snimaka nadzornih kamera, lopovi su identifikovani i uhapšeni.

Krađu je, kako pišu mediji u Crnoj Gori, osmislio Subotičanin Aleksandar Kostić koji je znao da u stanu Č. M. ima sef u kome drži novac i dragocenosti.

Preko Fejsbuka se dogovorio sa Jankovićem i maloletnim A. S. da dođu u Budvu i "odrade dobar posao".

Sef stavili u građevinska kolica

U stan bankara ušao je Janković, i to kroz prozor od kupatila koji se nalazi u zajedničkom hodniku zgrade. Čim je ušao u stan, otvorio je vrata Kostiću i A. S, i sva trojica su sef stavila na građevinska kolica. Liftom su sišli u prizemlje, kolica su odvezli do obližnje zgrade, gde su sef otvorili i podelili novac i dragocenosti.

Koji provalnik je kao nagradu dobio ručni sat sa posvetom Đukanovića, za sada nije saopšteno.

Prema saznanjima lista "Blic" Slovenac Č. M. čiji su stan poharali državljani Srbije, pre skoro deceniju i po imenovan je za prvog čoveka Nove Kreditne banke Maribor, a pre nekoliko godina proglašen je i za jednog od najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope.

Slovenački privrednik Franc Rejmer, pre dve godine je protiv njega podneo krivičnu prijavu, a tereti ga da ga je sa jednim nikšićkim biznismenom i jednim advokatom iz Podgorice prevario za najmanje osam miliona evra u investiciji u rudniku "Šuplja stijena" u Pljevljima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online