Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.11.2016.
18:01
B. Simonović - Vesti A

Sinđelić otkriva "paklenu zaveru"

U grčevitom nastojanju da obezbedi koliko-toliko uverljive dokaze i nekako podupre fantazmagoričnu priču o "paklu" i "krvoproliću" koji su navodno pripremani u Crnoj Gori za 16. oktobar uveče, crnogorsko tužilaštvo je, kako spekulišu prorežimski mediji u Podgorici, sve karte stavilo na "teroriste" i "atentatore" Aleksandra Sinđelića i Bratislava Dikića.

Privatna arhiva
Zaštićeni svedok "peva" po nalogu: Aleksandar Sinđelić

Po tim informacijama, Dikića privode i saslušavaju u prostorijama tužilaštva i on, izgleda, uporno negira bilo kakvu umešanost i ulogu, a Sinđelića u posebnoj kancelariji u istražnom zatvoru u Spužu.

Time se sugeriše važnost Sinđelićevog iskaza, da je on glavna poluga u celoj priči i da stoga, kobajagi, postoji i opasnost da ga neko likvidira, pošto je on, navodno, otvorio dušu pred tužiocem i peva i što ga ne pitaju.

Navodno, Sinđelić je do detalja ispričao kako je organizovao i pripremao oružani prevrat u Crnoj Gori, koga je sve kontaktirao i angažovao, kako je nabavljao oružje i opremu, ali - što je posebno važno i zanimljivo - i ko je sve to naručio i ko je iz Crne Gore, Srbije i Rusije bio upleten u sve ovo. I on je, navodno, potvrdio da su dvojica "ruskih nacionalista" bili glavni organizatori krvoprolića i smene vlasti u Crnoj Gori.Očigledno je da Sinđelića pripremaju za svedoka saradnika, odnosno da će cela optužnica biti temeljena na njegovom iskazu, što će, naravno, njemu obezbediti sasvim lagodnu poziciju, pogotovu ako i sud poveruje u njegovu priču i presudu osloni na njegove "argumente".

Opozicija uskoro na udaru?

Ako je i deo ove priče tačan, odnosno ako su podaci ovog nekadašnjeg robijaša iz niškog zatvora i čoveka sa vrlo mutnom i zagonetnom biografijom verodostojni, ubrzo se mogu očekivati i nova hapšenja, prvenstveno u Crnoj Gori. S posebnim interesovanjem se očekuje konačno javno imenovanje političke strukture iz Crne Gore navodno upletene u pripremanje državnog udara i ko je taj političar koji je, kako tvrdi tužilaštvo, trebalo da preuzme komandu kad haos počne.

Milo: Srbija je meta Rusije

Crnogorski premijer Milo Đukanović optužio je Rusiju da želi "slom evropskog sistema vrednosti" i ocenio da je krajnja meta tog cilja na Balkanu - Srbija.
- U ovom trenutku antievropska i anti NATO strast govori da Rusija želi slom evropskog sistema vrednosti... Koristeći evropsku krizu Rusija pokušava da oživi nepostojeću alternativu za društva Zapadnog Balkana koja su krenula putem usvajanja evropskog sistema vrednosti - rekao je Đukanović Televiziji Pink M.
On je tu "nepostojeću alternativu" nazvao iluzijom i ocenio da je njeno otvaranje "nedobronamerno poigravanje sa nekim zemljama koje su mnogo puta u istoriji bile moneta za potkusurivanje velikih sila".

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 23:19
Grupa hohstaplera Genadij Andrijevic Zjuganov , Vladimir Volfovic Zirinovski i Vladimir Vladimirovic Putin drze i vuku mafijasko oligarske konce u Rusiji i vrlo uspesno vrsljaju van nje (stara komunjarska nacionalisticka KGB-ovska klika) . Crvena kamarila ne preza da nanese zlo i sopstvenom narodu , a kamoli drugom . Kako se ucutkuju "neistomisljenici" najbolje se pokazalo likvidacijama Paul Klebnjikova , Ana Politovskaje , Aleksandar Litvinjenka , Natalija Estemirove , Anastazija Baburove , Stanislav Merkelova , Boris Berezovskog , Boris Njemcova .... Organizuju ubbistva i atentate po Rusiji i svetu (mesetare sistematskom trgovinom ministarstvima , preduzecima , nadzornim odborima , teritorijama , tudjim teritorijama ... kako u Rusiji tako u svetu) !!! Kako "optuziti" Putina za desavanje u Crnoj Gori ako iza svega stoji , recimo Zirinovski ? Perfidan igra i pakleni plan (vladajuceg klana) je jedna vrsta gordijevog cvora kojeg je nemoguce odmrsiti jer sva trojca - "prde u istu tikvu" !!! Ko ce izvuci deblji kraj ??? Pa oni NE vec ove mitomansko sulude rusofilske izdrkotine !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online