Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 09.11.2016.
10:20
Tanjug, Vestionline A

Evo šta Hrvati pišu o pobedi Donalda Trampa

Svetska vest broj jedan ovog jutra, o pobedi republikanca Donalda Trampa na predsedničim izborima u SAD, je na svim glavnim stranicama elektronskih medija u regionu, kao i poruke ambasadora, koji tvrde da se odnos te zemlje prema državama regiona neće promeniti.

pixabay.com
Mediji u regionu kao udarnu vest prenose pobedu Donalda Trampa

Hrvatski Jutarnji list, uz fotografiju novog američkog predsednika preko cele strane, iza kojeg je američka zastava, donosi naslov o velikom trijumfu Donalda Trampa sa najavom da je "Svet pred tektonskim promenama", te da je moćni milijarder novi predsednik SAD.

Dodaje se da je pobeda Trampa iznenadila mnoge s obzirom na sve njegove ispade u kampanji u kampanji proteklih godinu i po dana.

"Iako su ankete pokazivale prednost njegove protivkandidatkinje, predstavnice demokrata Hilari Klint, broje su situacije i primeri pokazali da predizbornim istraživanjima ne treba slepo verovati", navodi list.

Uz naslov da je Tramp 45. američki predsednik, portal Index donosi i 10 mogućih scenarija koji bi sada mogli uslediti, a koji su priredili analitičari Sakso banke među kojima je i oštar pad vrednosti meksičke valute, skretanje politike SAD u desno, globalna borba protiv "statusa kvo" i polarizacija medija.

Analitičari predviđaju i kraj dvostranaštva u SAD, bolji odnosi s Rusijom, kao i skok cene nafte "do neba". Navode i da SAD predstoji upitan odnos sa Velikom Britanijom i Nemačkom, prenosi Index.hr.

 

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 21:06
Kojiko je laži i falsifikovanja bilo i u veoma popularnim istraživanjima javnog mnenja, a koji se koriste kako bi se neodlučni iz jednog preveli u drugi tabor, najbolje govori jedan primer: Njujork Tajms je juče prognozirao pobedu Klintonove, da bi u toku izborne večeri korigovao na 50-50, pa malo kasnije na 70% na Trampa... Okretanje za 180° iz propagande i obmane u realnost. A mediji su ti koji su, zapravo najjače oružje u bilo kakvim kampanjama.
Petak 11.11.2016. 21:05
Klintonova je izgubila.U redu.Da li joj je glas dalo 35, 40 ili 48% Amerikanaca, nije bitno.Jednostavno, nije dobila vlast.Ali zabrinjavajuće je kome su, zapravo, oni koji su za nju glasali, dali svoj glas.Kako navodi Vikiliks, u prepisci između predsednika i menadžera kampanje Džona Podeste i Robija Muka navedeno je da je ona odsečena od realnosti, 35 godina nije vozila automobil i ne može da navede nijedan veliki sporazum koji je zaključila dok je bila državni sekretar SAD.Koliko je opasno što je takva osoba, uopšte, mogla biti predsednik Amerike.
Petak 11.11.2016. 21:07
U Americi izbore (vlast) izgubili "jastrebovi",Rokfeleri,Rotsildi i njihovi trabanti - oni koji hoce da vladaju planetom. Zato ce pokusati dok jos imaju moc da pokrenu rat u Evropi, rat protiv Rusije kroz NATO. NATO je stavio u stanje visoke borbene pripravnosti 300 000 vojnika. Cemu to ako se zna da niti jednoj clanici ove alijanse od nikoga ne preti nikakva opasnost. Ako otpocnu rat bice to nuklearni rat i posljednji. Nece biti pobjednika , samo porazen ljudski razum na radioaktivnom smetlistu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online