Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 25.10.2016.
00:11
Vestionline A

Američki general: Rusija i Kina postaju pretnja za satelite SAD-a

"Vojne mogućnosti Rusije i Kine postaće do 2025-te pretnja svim satelitima SAD" izjavila je američki general Nina Armagno.

Youtube/rumoaohepta7
Amerikanci se plaše Rusije i Kine

Ona je u američkoj saveznoj državi Kolorado govorila na svečanosti povodom predaje ratnoj avijaciji SAD teleskopa za osmatranje kosmičkog prostora. Povod je, dakle, bio svečani, ali je ona našla za potrebno da upozori:

- Rusija i Kina će do 2025-te biti u stanju da ugroze sve naše satellite, ma na kojoj orbiti se nalazili! -rekla je ona

Odmah u nastavku je izgovorila novo upozorenje Pentagonu, Kongresu SAD i Beloj kući:

- Ako Sjedinjene Države imaju nameru da odvrate protivnika od preduzimanja mera protiv naših interesa – onda one to mogu činiti jedino sa pozicija sile - rekla je ona.

Govoreći o teleskopu, ukazala je ne krijući zadovoljstvo:

- Nemamo baš često priliku da budemo svedoci pojave apsolutno novog potencijala. A ovaj teleskop je – upravo to. Ovaj teleskop može da prati 10.000 kosmičkih objekata, uključujući i male veličine loptice za bejzbol. Sa čisto vojne tačke gledano – svaki od tih 10.000 objekata može biti pretnja našim satelitima. Zato je za Komandu Ratnog vazduhoplovstva ovakva tehnika važna - dodala je ona.

U nastavku je dodala:

- Mi više nemamo luksuz da možemo računati samo na moguće konflikte na zemlji, na morima i u vazduhu. Sada moraju da nas brinu i konflikti do kojih može doći u kosmosu. Jer, u kosmočkom prostoru su već oni čiji konkuretski interesi se mogu razilaziti sa interesima SAD i naših saveznika. Oni su uočili prednosti koje smo mi i naši saveznici imali zahvaljujući kosmičkim tehnologijama, pa su svoje napore skoncentrisali na razvoj upravo tih potencijala - rekla je ona.

Armagno je svoj govor u Koloradu zaključila rečima:

- Da bismo bili spremni za rat u kosmosu, ili da bismo smanjili verovatnoću da do njega dođe, moramo biti u stanju da ograničimo agressivno poknašanje još u pokušaju i da budemo priprvni naodlučna dejstva radi zaštite svojih snaga i sredstava. Moramo da bude u stanju da pozoveno na odgovornost druge za njihove poteze. Ovaj teleskop će nam pomagati da registrujemo i predviđamo dejstva drugih, da reagujemo u slučaju potrebe - završila je ona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2016. 18:07
"Људи би се уплашили,кад би знали колико мало памети влада светом".Иво Андрић Тешко да ће се наћи боља дефиниција за "политику" Запада.Слажем се ја да су они злочинци,сплеткароши,никоговићи итд,али пре свега су страшно глупи.Па из те глупости и проистичу све остало набројано.Код њих за паметне нема места.Глупи су се удружили,заједно смо јачи.То је жалосна истина.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online