Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 01.10.2016.
04:00
Vesti A

Zabranili Dražu i tri prsta

Predizbornu kampanju Demokratskog fronta, široke koalicije od desetak crnogorskih partija, vodi izraelska kompanija Arona Šaviva, a pravila ponašanja koja su Izraelci postavili svojim klijentima napravila su razdor u koaliciji.

Tanjug
Nepoželjna tri prsta u Crnoj Gori

Izraelska kompanija je toliko "našminkala" Demokratski front da je to postala ozbiljna smetnja i za nastavak saradnje kreatora kampanje i Fronta, pišu "Dnevne novine". Kap koja je prelila čašu navodno je koncept Šaviva da ova široka koalicija u poslednjoj nedelji pred izlazak crnogorskih građana na birališta za parlament vodi pozitivnu kampanju, mada nije precizirano šta to tačno znači.

Takve najave su, prema saznanjima podgoričkog lista, izazvale revolt mnogih članova, a pogotovo predstavnika nikšićke struje u Frontu. Njima se ni dosadašnji način vođenja kampanje ne dopada, zbog čega se vrši stalan pritisak na čelnike Demokratskog fronta.

Izraelcima je skrenuta pažnja da se u dosadašnjim spotovima i skečevima u medijima nisu dovoljno bavili glavnim konkurentom Fronta na crnogorskoj opozicionoj sceni, a to je koalicija Ključ.

To je kreator Frontove kampanje izgleda ozbiljno shvatio, pa je, kako su "Dnevne novine" ranije objavile, u pripremi spot u kojem je na meti upravo ovaj savez dve stranke, Demos i SNP, i građanskog pokreta URA. Prema scenariju, u prvom planu je majica na kojoj piše DPS, koja se poslije pranja pretvara u majicu GP URA, zatim u majicu Demosa i na kraju Socijalističke narodne partije.

I NATO tabu

Visoki funkcioneri Demokratskog fronta, a naročito oni iz Nove srpske demokratije, već su javno izrazili nezadovoljstvo zbog toga što su predizborne poruke protiv NATO-a stavljene u drugi plan kampanje. Negodovanje je izazvala i lista Fronta, jer su demonstranti na oktobarskim protestima protiv premijera Mila Đukanovića "nisko pali", pa je njihov ulazak u parlament pod znakom pitanja.

Izvor "Dnevnih novina" navodi da bi to donekle umirilo strasti u DF. Ali, nezadovoljstvo vođenjem kampanje je još izraženije među članstvom i pristalicama DF koji revnosno idu na njihove promotivne skupove, a ne smeju da ispolje šta osećaju jer je izraelska kompanija i tu sastavila spisak zabrana.

Dizanje tri prsta kao znak privrženosti srpstvu je najstrože zabranjeno. Ne sme se koristiti četnička ikonografija, a navijačka grupa poznata kao Barska srbadija je nepoželjna na promotivnim skupovima DF. Takođe, savetovano je nošenje isključivo crnogorske, a ne srpske i ruske zastave.

Ovakav koncept kampanje koji je preciziran ugovorom sa izraelskom kompanijom pojačao je napetosti među članstvom i pristalicama koje Front vodi sa sobom. To je bilo očigledno na nedavnom skupu u Bijelom Polju kada je, prema nezvaničnim informacijama DN, izbila svađa između pridošlica i predstavnika kreatora kampanje koji su ih upozorili da ne dižu tri prsta i ne pevaju četničke pesme.

POVEZANE VESTI

Subota 01.10.2016. 09:07
Швајцарска гарда даје заклетву са три раширена прста ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online