Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.09.2016.
08:51
Vestionline A

"Bečki konjušar je spreman da za šaku maraka pljuje Srbe po naređenju iz Sarajeva"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je "bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Volgfang Petrič uglavnom poznat po tome što je bivši i što je odavno preuzeo ulogu plaćenog internacionalnog mešetara koji permanentno plasira gluposti".

Tanjug
Dodik žestoko odgovorio Volfgangu Petriču

- Da išta zna o politici, Petrič danas ne bi bio bivši i ne bi se prodavao za hrpu novčanica - istakao je predsednik Srpske odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Petričevu izjavu da njegova poseta zvaničnoj Moskvi, samo tri dana uoči održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, neće promeniti činjenicu da "Dodik više nije partner za dijalog" i naglasio „ulogu Beograda i Zagreba, koju će konstruktivno "odigrati‘ srpski premijer Aleksandar Vučić i Andrej Plenković, koji će, gotovo je izvesno, biti novi premijer Hrvatskež".

- Prema našim izvorima iz "Dnevnog avaza", za koji je dao intervju, Petrič je spreman da za nekoliko stotina maraka napadne koga god hoćete, a već par godina dežurni je lajavac protiv Srba i Republike Srpske kad god to plati političko Sarajevo - istakao je Dodik.

On je rekao da je "Petrič danas čovek koga niko ništa ne pita i ne uzima za ozbiljno pa je stoga potpuno smešno i blesavo da daje komentare na referendum u Republici Srpskoj, koji je naše ustavno pravo, i da on određuje ko je partner za dijalog“.

Dodik je istakao da je još smešnije da komentariše njegovu zvaničnu posetu Moskvi i susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Ovaj bivši promašeni političar, a danas plaćeni mešetar, i njegovi nalogodavci, moraju da znaju da će sudbinu Republike Srpske rešavati njen narod i niko drugi i da naše bratsko prijateljstvo sa Srbijom i Rusijom ne može pokvariti niko, a najmanje zlonamerne opaske bečkog konjušara čiji je boravak i službovanje u BiH ostavilo mrak i unazadilo ovu sredinu koja ni dan-danas ne može da se oporavi od njegovih glupih poteza - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da pritisnut niskom mrzilačkom strašću, nakon što je po završetku mandata odbijen da neke njemu bliske firme dobiju posao u Republici Srpskoj,

- Petrič se danas za jeftine pare pretvorio u sarajevskog udvoricu i drekavca koga niko ne sluša i koji uglavnom služi za podsmeh - završava Dodik.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online