Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.09.2016.
21:30
B. Simonović - Vesti A

Dvoje mrtvih u eksploziji mine

Goran Biskupović (28) i njegov drug Miloš Bošnjak (25) nove su žrtve krvavog rata mafijaških klanova u Kotoru koji besni već nekoliko godina. Dok su se njih dvojica prekjuče po podne peške približavali Biskupovićevoj kući u naselju Muo, odjeknula je strahovita eksplozija i obojicu ubila. Biskupović, koji je po svoj prilici bio i glavna meta ove brutalne likvidacije, ostao je na mestu mrtav, dok je Bošnjak davao znake života, ali je i on ubrzo izdahnuo.

D. N. Petrović
Nove žrtve kotorskih klanova (Foto: Ilustracija)

Eksplozivna mina, koja je potresla ceo Kotor i razbila stakla po okolnim zgradama i automobilima, bila je postavljena i zamaskirana tik uz ivicu staze kojom su se mladići kretali.

- Pretpostavlja se da je eksplozivnu napravu postavio profesionalac, koji je računao da eksplozija neće ostaviti nikakvih opipljivih tragova koja će istražitelje dovesti do njega - navode izvori iz istrage za crnogorske medije.

Policija je, istina, nedugo nakon eksplozije blokirala sve izlaze iz Kotora i privela desetak osoba, ali za sada nije saopštila da li ima kakvih opipljivih dokaza ko je i zašto izazvao eksploziju i dve smrti.

Zapalio diskoteku braće Šarić

Imena Biskupovića i Bošnjaka nisu nepoznata policiji. Biskupović je, pored ostalog, bio jedan od onih koji su hapšeni i sumnjičeni za podmetanje požara u čuvenoj kotorskoj diskoteci Maksimus, čiji su neformalni vlasnici braća iz Pljevalja, Duško i Darko Šarić. Uz to, hapšen je i zbog posedovanja oružja, kao i Bošnjak koji je bio pod sumnjom da je umešan u poslove oko prodaje droge.

Ono što znaju i svi Kotorani, posebno oni koji su malo bolje poznavali žrtve najnovijeg obračuna, posebno Biskupovića, zna i policija. U pitanju je nova krvava epizoda rata između takozvanog škaljarskog klana, kojem je pripadao Biskupović i njihovih ljutih protivnika iz drugih kotorskih mafijaških grupa, prvenstveno takozvanog kavačkog klana.

Mina je aktivirana daljinski, što ukazuje da je neko iz blizine pomno pratio kretanje dvojice mladića. Eksplozivna naprava je postavljena satima ranije, možda tokom noći koja je prethodila ubistvu, a zločinac ili više njih su pre ubistva pratili Biskupovića i Bošnjaka, a minu aktivirali u trenu kad oni nisu bili ni metar od nje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online