Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.09.2016.
15:51
Vestionline A

Kovač: Srpsko "tužakanje" osuđeno na neuspeh

Hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač izjavio je da je pismo predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera Srbiji pokazalo da je Hrvatska bila u pravu kada je rekla da Srbiju "tužakanja neće dovesti nikuda", prenose mediji.

Reuters
Hrvatska će podržati težnje Srbije da postane član Eu, obećao je Miro Kovač

Kovač je u Potsdamu, na marginama neformalnog sastanka šefova diplomatija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, rekao da će Hrvatska i dalje podržati težnje Srbije da postane član Evropske unije, ali da Srbija isto tako mora obaviti svoj deo posla.

- Treba se uhvatiti posla, treba izvršavati svoje obaveze i treba se držati načela i principa dobrosusedske saradnje. Ako se želi napredovati prema EU, što mi kao članica EU i kao sused Srbije i želimo, treba svoje obaveze izvršavati i na taj način će Srbija moći napraviti pomak prema EU, a ne pismima i nekakvim diplomatskim akcijama, koje su zaista osuđene na neuspeh. Uhvatiti se posla i to je ono što je, kako mi se čini, i poruka Junkerovog pisma (premijeru Aleksandru) Vučiću - rekao je Kovač novinarima u Potsdamu.

Kako prenose mediji Kovač nije rekao hoće li se tokom neformalnog sastanka sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, koji prisustvuje zasedanju.

Na sastanku u Potsdamu, koji je sazvao šef nemačke diplomatije i predsedavajući OESS-u Frank-Valter Štajnmajer, razgovaraće se o bezbednosnim temama, posebno u vezi sa izbegličkom krizom, te o opasnosti od terorizma i tome kako da zemlje članice ove organizacije pronađu bolje odgovore na aktuelna pitanja i pospeše međusobnu saradnju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2016. 15:56
Vratićemo mi njima sve na naš način. Nema gore stvari za našu bivšu “braću” i "zapadnu" i islamsku nego kada vide napredak Srbije i Srba u cjelini. Njihovi narodi vide kako Srbija i svi ostali Srbi napreduju, vide da to više niko ne može da ospori niti da spriječi pa zato "njihove ELITE" pokušavaju da naprave nacionalistički haos koji za cilj ima sabotiranje Srbije na putu uspjeha. Tim haosom hoće da sakriju istinu šta to oni rade u svojim državama pa im je iz dana u dan sve gore i gore. U tom kontrolisanom haosu oni iz sveg glasa viču govoreći "svojim narodima" da im je loše zato što je Srbiji i Srbima dobro i sve bolje. Srbi su po njima krivi zato što je drugima loše a ne zato što ih oni, njihovi kolonijalni namjesnici drže u ropstvu i sami pljačkaju u ime i za račun "zapadnih demokrata". Svu besmisao toga nam Hrvati svojim primjerom pokazuju. Napravili su nacionalistički haos zato što su Srpske nagrade za Srpske olimpijce tri ili četiri puta veće nego Hrvatske nagrade za hrvatske olimpijce. Oni optužuju Srbe zato što Država Srbija daje nagrade za uspjeh državljanima Srbije. Da li je to normalno??? Ko njima brani da oni svojim olimpijcima daju deset puta veće nagrade nego Srbi svojim olimpijcima??? Neće uspjeti da destabilizuju Srbiju jer su Srbi osjetili uspjeh, samopoštovanje, ispravnost državnog kursa i korist zasnovanu na poštenom radu. Kad Srbi krenu u pohod na pravdu, kad osjete ispravnost na svom putu, niko ih nikada u istoriji nije zaustavio pa neće ni neo-kolonijalni banditi. Naše "vođe" su po prvi put u 40-50 godina skinule poveze sa očiju i vode Srbe i Srbiju putem a ne stranputicom. Drugi će kad-tad odgovarati za svoja zlodjela ali ovog puta oproštaja neće biti. Platiće punu cijenu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online