Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.06.2016.
19:55
Vestionline A

"Odbila sam seks sa direktorom, upropastio mi je život"!

Radnica drvoprerađivačke firme iz Hrvatske dobiće odštetu od 40.000 kuna zbog toga što ju je direktor seksualno uznemiravao.

pixabay
Oštećena tvrdi da je godinama trpela maltretiranje

Opštinski sud u Bjelovaru doneo je odluku da se bivšoj radnici drvoprerađivačke kompanije Javor isplati odšteta od 40.000 kuna (oko 5.300 evra) zbog diskriminacije i seksualnog uznemiravanja.

Radnica je zbog terora koji je preživela završila u invalidskoj penziji, jer su joj živci popustili.

Ona navodi da je sve počelo još 2003. godine, kad su privatnici preuzeli kompaniju Javor u kojoj je radila. Otad je, kako svedoči, suvlasnik firme Mirko Jakopčić psihički ponižavao i maltretirao. Ona kaže da je sve kulminiralo 2008. godine.

- Mirko Jakopčić je došao pijan i pozvao me na razgovor u svoju kancelariju. Nudio mi je da opet budem šefica proizvodnje. Usput mi je predlagao da bih mogla da budem malo s njim, a da to njegova supruga, direktorka Ljerka Manojlović ne mora da zna - svedočila je radnica i dodala da je odbila "ljubavnu ponudu", ali direktor da nije odustajao.

Kako ističe, svako malo ju je pitao da li bi se njih dvoje ipak mogli "negde naći". Ona kaže da je ponude odbijala i odbijala, ali da nije pomagalo.

- Jakopčić je, opet pijan, tražio od mene seks. Bila sam zaprepašćena i rekla sam mu: "Šta je sa vama, jel ste vi ludi! Sjurila sam se niz stepenice i pobegla do prostorija montaže. Tamo sam sve ispričala kolegici Mariji Stipić. Nakon toga, za mene je počeo još gori pakao. Nisam više izdržala, morala sam da potražim pomoć psihijatra - rekla je radnica koja je nakon tog incidenta upućena neurologu u Zagreb, koji joj je rekao da je najverojatnije preživala manji moždani udar.

Oštećena ističe da se potpuno fizički i psihički slomila u 2009. godine.

- Jednog dana došao je direktor Jakopčić, počeo je da me vređa i kleveta pred svima. Odjednom su počele da mi se koče ruke, noga, leva strana lica... Poslovođa me je udaljio iz pogona, a kolege su pozvale hitnu pomoć. Dijagnoza - nervni slom. Tada sam otišla na bolovanje i više se nisam vraćala na posao - rekla je oštećena i dodala da je nakon par meseci doživela još jedan moždani udar, pa je 2011. godine otišla u invalidsku penziju.

Njeno svedočenje o onome što je godinama trpela na radnom mestu potvrdili su na sudu i njene kolege. Oni su rekli da je direktor Jakopčić često seksualno uznemiravao njihovu koleginicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online