Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 31.05.2016.
21:10
Tanjug, Vestionline A

"Ni Mojkovačka bitka, ni Dubrovnik nisu bili u interesu Crne Gore"

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u utorak da ni Mojkovačka bitka 1916, kao ni Dubrovnik 1991, nisu bili u nacionalnom interesu Crne Gore iz čega, kako je poručio, treba zvući nauk i striktno slediti nacionalne interese države.

Reuters
Đukanović brani Crnu Goru

Đukanović je to rekao na Premijerskog sata u Skupštini Crne Gore odgovarajući na pitanja poslanika Aleksandra Damjanovića (SNP).

- Nakon Mojkovca smo izgubili državu i nestali sa mape sveta, a nakon Dubrovnika ugrozili smo neke temeljne elemente crnogorskog društva. Treba da izvučemo nauk i striktno sledimo nacionalne interese Crne Gore - poručio je Đukanović i dodao da nijedno ni drugo nije bilo u interesu Crne Gore.

Interesi SPC suprotni crnogorskim

Na pitanje Damjanovića da li njegov poslednji verbalni sukob sa Srpskom pravoslavnom crkvom doprinos pomirenju u Crnoj Gori deset godina nakon obnavljanje nezavisnosti, Đukanović je rekao da tu ne može da se govori o njegovom sukobu sa SPC.

On kaže da je u jednom intervjuu samo rekao da su interesi SPC suprotnim državnim interesima.

- Danas živimo u suverenoj i nezavisnoj Crnoj Gori kao slobodni i ravnopravni. Živimo u državi koja je izbegla opastnost nacionalnih prebrajanja. Službeni jezik je crnogorski, a latinica i ćirilica su ravnopravne. U upotrebi su srpski, bosanski, albanski i hrvatski jezik - rekao je Đukanović.

Premijerovi kerberi

Pre početka Premijerskog sata, u fokusu je bio poslanik DF-a Janko Vučinić kome nije dozvoljeno da Đukanovića pita na šta je premijer mislio kada je, tokom verbalnog sukoba 13. maja u parlamentu, rekao da će Vučinić "posebno da mu plati".

- Pozivam Đukanovića da pretnje ostvari na tradicionalni način. Ako hoće, ja sam spreman. Ako će to da uradi preko svojih kerbera po mraku i tokom noći, to neće biti dobro za premijera - poručio je Vučinić.

Milo, lopove

Đukanović, međutim, nije komentarisao poziv Vučinića na obračun, kao ni to što su poslanici DF-a napustili salu i premijeru ostavili poruke "Što ću kad jesi", aludirajući na problematičnu sednicu parlamenta kada su mu uzvikivali "Milo, lopove".         

Na pitanja o ugovorima koje je potpisao funkcioner DPS Svetozar Marović, Đukanović je rekao:

- Ako je to najveći problem crnogorskog društva, onda ja ne brinem o budućnosti crnogorskog društva. Nemojte da sumnjate, DPS će i sa tim problemom izaći na kraj na jedan odgovoran način, kao što je izlazila sa svim dosadašnjim problemima. Ja mislim da mi imamo mnogo važnijih, zahtevnijih i složenijih problema u crnogorskom društvu od problema koji se tiči bilo koje partije i partijskog života pojedinačno.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2016. 21:24
Crnogorcima nikad ove vrijednosti - pare, šverc duvana, droge i svega drugog, pranje para i bilo kakav kriminal - nijesu bile ispred bratstva, patriotizma časti i obraza. Zato milov "Montenegro" nikada neće uspostaviti nikakve odnose sa Crnom Gorom i Crnogorcima. Čitaj Milo Gorski Vijenac. Pročitaćeš svoju sudbinu tamo. Tako to rade Crnogorci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online