Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.05.2016.
17:59
Vestionline A

Mediji u Banjaluci: Soroš finansira protest opozicije!

Fondacija "Otvoreno društvo", čiji je osnivač i glavni finansijer kontroverzni američki biznismen mađarskog porekla Džordž Soroš, direktno finansira organizaciju protesta opozicije u Republici Srpskoj i to u iznosu od skoro pola miliona američkih dolara, objavilo je internet izdanje "Pres Republika Srpska".

Reuters
Optužen da finansira opoziciju u Srpskoj: Džordž Soroš

Soroševe dotacije opoziciji u Republici Srpskoj raspoređene su po regijama, a sudeći po imenima, očito je da su u sam projekat uključeni samo ljudi od najvećeg poverenja, navodi "Pres".

U dokumentu na engleskom jeziku, datiranom 20. aprila 2016. godine, a koji je u posedu redakcije "Pres", ističe se da je hercegovačka regija (Slavko Vučurević) dobila 47.400 američkih dolara, istočno-sarajevska 97.000, semberska (Mladen Bosić) 97.700, dobojska (Obren Petrović) 37.500 i banjalučka (Dragan Čavić) 214.000 američkih dolara.

Reč je o ukupnom iznosu od  486.600 dolara.

Na kraju dokumenta koji je kancelarija Fondacije "Otvoreno društvo"“ u Sarajevu uputila Institutu "Otvoreno društvo" u Budimpešti traži se konačno odobrenja uz navođenje da se protesti u Banjaluci očekuju polovinom maja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2016. 22:29
ШЕШЕЉ: СРБИ МОРАЈУ ОСТАТИ СНАЖНИ И ЈЕДИНСТВЕНИ КАКО БИ СПРЕЧИЛИ НАМЕТАЊЕ НОВОГ РАТА! Српска радикална странка је веома забринута због ситуације у Републици Српској и због чињенице да западне силе и њихове обавештајне службе имају све више уплива код дела политичара из Републике Српске, како код оних који су на власти у самој Босни и Херцеговини, тако и код оних који су опозиција у Републици Српској. На данашњој конференцији за новинаре одржаној у седишту Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ је објаснио да српски радикали нису задовољни Додиковом унутрашњом економском, социјалном, културном, образовном и здравственом политиком али да сматрају да ниједан частан Србин не сме да дозволи да буде оруђе у рукама српских непријатеља. Шешељ је упозорио да ће Република Српска пропасти уколико дође до немира и подела међу Србима. Он је навео да је намера Запада да се Република Српска уруши и укључи у унитарну Босну и Херцеговину. Лидер радикала је истакао да би за стабилност Републике Српске најбоље било да је склопљена коалиција између Странке независних социјалдемократа и Српске демократске странке али то се, нажалост,није догодило. У тренутној ситуацији Српска радикална странка подржава Милорада Додика и због тога је укључена у владајућу коалицију у Републици Српској. Додика подржавамо због тога што одлучно и на сваком кораку брани Републику Српску и због тога што се чврсто повезао са Русијом и што је Русија данас најважнији ослонац Републике Српске. Шешељ је упозорио целокупно српско становништво Републике Српске да води рачуна о даљим потезима, да чува јединство и да спречи да постане инструмент у рукама западних обавештајних служби и осталих српских непријатеља. Он је навео да ће сваки унутрашњи сукоб бити искоришћен од стране српских непријатеља. Срби морају остати снажни и јединствени и морају да пређу преко политичких размирица у Републици Српској. Једино на такав начин ће бити у стању да избегну наметање новог рата у условима у којима су најмање спремни да такав рат воде.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online