Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.05.2016.
21:11
Vestionline A

Veliki katolici zovu na linč

Glasilo hrvatskih verskih radikala iz "U ime obitelji", predvođeno Željkom Markić i Krešimirom Planinićem, objavom adrese i kućnog broja otvoreno pomaže hajku koja se već danima vodi protiv poznatog glumca Renea Bitorajca.

youtube/ostv031
Na udaru i porodica: Rene Bitorajac

Loše glumio ustašu

Hrvatskog glumca verski ekstremisti optužuju za vređanje Hrvatske i Hrvata, crkve, branitelja, predsednice Hrvatske, ministra kulture i turizma. Uz to, zamera mu se i što je ustaša Zdenko Blažeković, kojeg je Bitorajac glumio, prikazan na negativan način u filmu Antuna Vrdoljaka "Duga mračna noć"!

Bitorajac je nedavno u emisiji Čuka vremena, koju vodi na jednom radiju, osvojio publiku obradom legendarnog hita "Zvuk tišine", koji u originalu potpisuju Sajmon i Garfankl, a on ga je prepevao u "Mi Hrvati". U svojoj obradi kultne pesme Bitorajac je ubacio sve ono na što su Hrvati ponosni, poput "kvalitetne" turističke ponude, a osvrnuo se i na ustaše, vernike, odnos prema homoseksualcima i druge aktuelne teme.

- Mislim da pesma nikoga ne vređa, samo govori istinu. Dosad sam za Čuku vremena obradio već 13 pesama u istom satiričnom tonu, ali mislim da je ova možda i najbolje pogodila bit - objasnio je Bitorajac, koji potpisuje i sličan video. I, pogrešio je. Svojim delom je podigao na noge sve perjanice ultradesnice koja otvoreno hara Hrvatskom, a sada je na sebe navukao i otvoreni poziv na linč!

Udruženje "velikih" katolika se za tu svrhu pozvalo na emisiju Velimira Bujaneca, koji je u svojoj TV emisiji Bujica, zajedno s glumcem Božidarom Alićem, napao Bitorajca jer "mrzi Hrvatsku i sve hrvatsko", piše portal Indeks. Potom je štafetu od ovog deklarisanog neonaciste i osuđenog dilera preuzeo portal Željke Markić i Krešimira Planinića. Njihov portal, zvani Narod, svoje sledbenike, katoličke ekstremiste, podstiče na linč protiv Bitorajca. U tekstu kojim se nastavljaju na Bujicu, navodno razotkrivaju Bitorajca koji je, prema njima, video "Mi Hrvati" snimio iz odmazde, nakon što od "Bandića i Hasanbegovića nije dobio novac za privatni kabare u bioskopu Mosor".

Međutim, glasilo Markićeve i Planinića ne zaustavlja se na tome, nego objavljuje i scene iz Bujice, na kojima je prikazana lokacija na kojoj Bitorajac živi s ženom i dvoje male dece. Čitaocima se tako, nakon huškačkog teksta punog govora mržnje, nude ulica i kućni broj u centru Zagreba gde stanuje porodica Bitorajac. Indeks podseća da je Bujanec u svojoj emisiji "otkrio" da Bitorajac živi u stanu koji je nasledio od dede i bake. Deda i baka bili su partizani, objasnio je Bujanec, dodajući da su rođaci srpskog admirala Branka Mamule. Bujanec i zaključuje u stilu svoje huškačke emisije: "Stoga i ne čudi da je Bitorajac napisao i otpevao pesmu "Mi Hrvati" u kojoj vređa crkvu, branitelje i sve ostalo."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online