Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.05.2016.
21:13
Vestionline A

Bauk fašizma nad Hrvatskom

Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental" i najpoznatiji lovac na naciste, ponovo je s negodovanjem komentarisao situaciju u Hrvatskoj i sve jači uticaj ekstremne desnice i istakao da su problematični događaji u Hrvatskoj samo vrh ledenog brega u iskrivljavanju holokausta koji se šire postkomunističkom istočnom Evropom.

Reuters
Efraim Zurof

Ovog puta svoje viđenje situacije u Hrvatskoj, Zurof je napisao u "Jerusalem postu", prenosi portral Index.hr.

Zurof se u tekstu osvrnuo na posetu Nikolasa Dina, specijalnog izaslanika SAD za pitanje holokausta. Nakon sastanka s njim, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Tihomir Orešković jasno su osudili ustaštvo.

"Ali, ako se neko nadao da će ta dva saopštenja smanjiti entuzijazam hrvatskih neonacista, ostao je razočaran", piše Zurof, pominjući slučaj komemoracije u "balkanskom Aušvicu" - Jasenovcu.

"Na direktnu intervenciju Nataše Jovičić, direktorke memorijalnog kompleksa, notorni ustaški simpatizeri iz Hrvatske nacionalne platforme položili su venac s posvetom 'svim žrtvama logora od 1941. do 1951. godine'", piše Zurof.

Prema njegovoj oceni, cilj tog čina jeste da relativizuje krivicu i propagira teoriju ustaških simpatizera da je komunistički režim nakon oslobođenja Jasenovca u aprilu 1945. godine od njega napravio novi logor smrti.

Na komentar Efraima Zurofa reagovao je ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač.

- U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, to su izmišljotine. Ali, ako i postoji bilo koja pojava ekstremizma, moramo to jasno prozvati - rekao je Kovač u intervjuu za Hrvatsku televiziju.
 

Kovačević: Pupovac je četnik bez brade

Anto Kovačević iz desno orijentisane HSP dr Ante Starčević kaže da je predsednik SNV-a Milorad Pupovac četnik bez brade, a za bivšeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita da je najveći zločinac 20. veka i prevrtljivac koji je "pre podne pio votku sa Staljinom, a popodne viski sa Čerčilom".
- Pupovcu sam rekao da je četnik bez brade, nije se uvredio. Uostalom, treba priznati da je obrazovan i pametan čovek, ali mu Hrvatska nije na srcu - rekao je Kovačević gostujući u emisiji "Bitno" TV Mreže, preneli su hrvatski mediji.

POVEZANE VESTI

Subota 07.05.2016. 21:20
lele!Pa od kud smeš reći da se u novoj NDH podvampirio faššizam.Pa to se čeveče nre kaže to se po0drazumeva.To su hrvatski temelji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online