Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.04.2016.
12:36
Vestionline A

Zagreb: Srbin koji je umalo ubio bebu kažnjen sa 2.500 evra

Srpski državljanin Miroslav Stanojević (46), koji je prekjuče u zagrebačkoj ulici Ilica zamalo pregazio oca i tromesečnu bebu, nakon što je u subotu zadržan u policiji, u ponedeljak je izveden pred dežurnog sudije za prekršaje.

printscreen
Deo snimka nesreća koji poseduje HRT

Stanojević je priznao prekršaj i pokajao se te dobio maksimalnu novčanu kaznu za vožnju pod uticajem alkohola u iznosu od oko 2.000 evra.

Dobio je i kaznu za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj ima povređenih, nevezivanje pojasa i nevažeću međunarodnu vozačku dozvolu, sve ukupno u iznosu od oko 2.500 evra. Izrečena mu je i mera zabrane korišćenja strane vozačke dozvole od dve godine.

Vozač je juče pušten.

Polemika oko kazne

Stravična saobraćajka u zagrebačkoj ulici Ilica ne prestaje se da se komentariše na portalima, a kako je vozač samo novčano kažnjen građanima se čini da je to preblago s obzirom na tragediju koja se mogla dogoditi.

Podsetimo, u subotu se "audi" oko 10 sati zabio u semafor u Ilici, kod kućnog broja 125, na mestu na kojem se nalazila beba u kolicima, čiji je otac pravovremeno izmakao kolica pre naleta vozila.

Otac je kolica doslovno u poslednjoj sekundi gurnuo na tramvajsku prugu i tako spasio život svom detetu.

Snimak nadzorne kamere, koji ima samo hrvatska televizija, pokazuje prisebnost i brzu reakciju oca i opasnost situacije.

Otac: Nek ne vozi više pijan

- Molim vozača samo da ne seda više pijan za volan - poruka je oca heroja koji je spasio sebe i svoju tromesečnu devojčicu od pomahnitalog vozača, želeći da ostane anoniman. On je priznao je da je uznemiren događajem u kojem se ni kriv ni dužan našao te subote.

- Bila je to instinktivna reakcija. U jednoj sekundi video sam auto, u drugoj sam gurnuo kolica na put jer desno nisam mogao - rekao je on. Pohvalio je brzu reakciju Hitne pomoći.

- Oboje smo dobro. Ona ima nešto ogrebotina na glavi, meni je povređena noga, ali preživćemo. Život ide dalje - rekao je otac dodajući da je prva stvar u nedelju ujutru bila odlazak na kontrolu u bolnicu. Dete su pregledali i rendgenski te potvrdili da je sve u redu.

Ko je vozač?

Inače, Miroslav Stanojević je srpski biznismen, vlasnik kompanije "Carvel" sa sedištem u Beogradu i kancelarijom u Zagrebu.

Ustanovljeno je da je Miroslav imao 1,87 promila alkohola u krvi, a mediji navode da je udes izazvao jer je pokušao da umakne policiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online