Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 17.04.2016.
11:48
Vestionline A

Dodik: Referendum o Danu Republike održati što pre!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić zaključili su u nedelju na sastanku u Banjaluci da je neophodno održavanje referenduma o Danu Republike.

Tanjug
Smatra da održavanje referenduma treba ubrzati: Milorad Dodik

Dodik je posle sastanka rekao da bi referendum trebalo da se održi do juna ove godine, dok Ivanić smatra da bi se o tom pitanju trebalo odlučivati nakon oktobarskih lokalnih izbora, preneo je sajt RTRS.

Sve političke partije u Srpskoj, ocenio je Dodik, usaglasile su se ranije da 9. januar - Dan Republike, ostaje sastavni deo identiteta i postojanja Republike Srpske.

On je poručio da održavanje referenduma po ovom pitanju ostaje jedan od prioriteta.

I srpski član Predsedništva BiH saglasan je da referendum o Danu Republike treba održati.
Ivanić je komentarisao i eventualno održavanje protesta koji bi organizovala opozicija, nezadovoljna, kako navode, sve težim ekonomsko-socijalnim položajem Srpske i njenih građana.

Dodik odgovara da će istog dana biti održani i kontraprotesti kao znak nezadovoljstva radom srpskih predstavnika na BH nivou.

Dodik i Ivanić su pozvali predstavnike svih političkih partija u Srpskoj na bolju komunikaciju i iznošenje zajedničkih stavova, bez obzira na razlike u mišljenjima, kako bi se rešila određena pitanja koja su u intresu Srpske i njenih građana.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.04.2016. 12:18
Cekali smo godinama na jedan obecani referendum i sta bi, nista.Znaci samo mazanje ociju da se zaboravi mnogo bitnija stvar,a poznato je misljenje Naroda u RS o Slavi Dana Drzavnosti RS.Zar je zato uopste potreban referendum?Trenutno i pozicija i opozicija podjednako cine za dobro muslimanima pokazujuci svoju neslogu,ovako primitivno napadajuci jedni druge.Ako nam je to slika politike u RS,onda je pitanje gde cemo zavrsiti.
Nedelja 17.04.2016. 13:28
Na više od 1.500 stranica dokazi i svedočenja o umešanosti Orića u zločine nad vlastitim narodom u Srebrenici. Operaciju „Guber“ potpisuje tadašnji direktor AID-a Kemal Ademović. A saslušanja i prisluškivanja obavljali su pripadnici Službe državne bezbednosti u Tuzli. Dve decenije obiman dosije skriven je od javnosti, a Orić i njegovi saradnici su na slobodi. Sarajevsko-srebrenički nacionalni heroj Naser Orić ili „Vezir“ iz Gubera, osvedočeni je heroj trgovine humanitarnom pomoći i oružjem, glavni blagajnik brojnih skrivenih donacija, kolekcionar zlata i dragocenosti; zaštitnik – poslušnih mu, ubica i zlostavljač vlastitih sunarodnika i saboraca. Sve to proizilazi iz debelog skrivenog AID-ovog dosijea. – Mehmedović Kemo, sin Mustafe, izvršio je ubistvo dva lica krajem 1992. godine, posle čega je helikopterom prebačen u Tuzlu uz posredovanje Orić Nasera, a odatle je otišao u Austriju. – Novembra 1992. godine u mestu Kamenica – Konjević Polje svirepo je ub,ijen Nurif Rizvanović , komandant jedne od brigada. Naime, pod optužbom da sarađuje sa čet,nicima, da je poslat kao hrvatski špijun, da psuje boga i džamiju, Rizvanovića su uhapsili Naser Orić, Hamed Salihović i Nedžad Bektić. Sa njima su bili Bekir Avdić i Sabahudin Muhić zvani Mrki. Pored Rizvanovića maltretirani i tučeni su Mirsad Kavazbašić koji je kasnije nestao, njegova supruga Naira, Azem Omerović, Fuada Omerović koja je takođe nestala.„Na lokalitetu Kapetanova Ćuprija 12./13 maj ub,ijen je Hamed Salihović, tada načelnik SJB Srebrenica. Teže je ranjen Ibran Mustafić, dok je Hamed Efendić raniji predsednik SDA Srebrenica uspeo pobeći. Na njih su pucala tri pripadnika vojske, zbog međusobnog sukoba civilnih i vojnih vlasti u Srebrenici, zbog čega istražni organi i nisu radili na ovom slučaju. Ovo je samo delić brojnih svedočenja o likvidacijama, za Orića i orićevce nepodobnih srebreničkih muslimana. Ibran Mustafić, postratni beležničar srebreničkog planiranog haosa, preživio je dva atentata. – Dovoljno vam je samo ako vam kažem, da je u samoj Srebrenici počinjeno preko 40 evedintiranih ubistava i to ljudi koji su bili u samoj enklavi. Pored mene je ub,ijen načelnik policije u Srebrenici i oficir bezbednosti – kaže Mustafić. Sa pomagačima Orić je gospodario i humanitarnom pomoći koja je pristizala u Srebrenicu. Za račun gospodara, na pijaci, po basnoslovnim cenama, preprodavali su njegovi potčinjeni. Dok je narod gladovao, znao je Orić i da priredi „donatorski merhametluk“ – ali samo za poslušnike. Da iz sefa fabrike „11. mart“ u Potočarima odnese bez traga kilograme zlata. Da stotine hiljada maraka, za pomoć Srebreničanima doniranih sredstava, strpa u vlastiti džep.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online