Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 31.03.2016.
18:53
Vestionline A

Kolinda: Međunarodno pravo zakazalo, ali pravda neće!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović oštro je kritikovala oslobađajuću presudu koju je u četvrtak Haški tribunal izrekao lideru radikala Vojislavu Šešelju, ocenivši da je reč o sramotnom porazu međunarodnog krivičnog prava.

hr.wikipedia.org
Predsednica Hrvatske smatra Šešelja najvećim zločincem

Raspravno veće Haškog tribunala oslobodilo je u četvrtak vođu srpskih radikala po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

- Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima zaista je ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je zapravo sramotna - kazala je Grabar-Kitarović u Sofiji, gde boravi u službenoj poseti.

- Ako uzmete u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo zbog iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio zbog huškanja i podsticanja na eksterminaciju, uništavanje celih naroda i na genocid, to zaista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava - kazala je ona.

- Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova - dodala je ona.

- Međutim, isto tako je činjenica da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to nam niko neće uzeti - rekla je predsednica Hrvatske i istakla da je "Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela svoj prvi i najveći poraz".

- I to je nepovratno. Idemo razmišljati o tome - rekla je ona.

- Nadalje, moram kazati da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastavićemo da radimo sve što je u našoj moći kako bi pravda bila zadovoljena. Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće! - poručila je hrvatska predsednica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.03.2016. 19:03
Opet ova guska Kurolinda Grabikitać....neka neka,karaće tebe Šešelj kad tad...
Četvrtak 31.03.2016. 19:48
Поштовани докторе Војиславе Шешељу честитам на беспрекорној и величанственој победи над такозваном суду Хаг. Друго, Шешељу ви сте, без икаквог окривљења и кривице, били у Хашкој тамници 12 година. Тај исти чувени суд није осудио, према учињеним неделима, Готовину, Харадинаја, Олића, а Шешељ мучио се много година и много српских хероја, који су бранили свог народа, осуђени на многогодишња робија или оставили кости у Хагу. Ако и оле има правде доћиће, ако је нема од бога срећно им било. Војиславе честитам, не на успеху, већ на победи над Хашком трибуналу и желим вам добро здравље, још победа над Хагом и у политици. Само напред. Здравље вама и породици, остало долази само по себи.
Subota 02.04.2016. 17:45
..." Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде. ” ...... Јован Дучић
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online