Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
310
Subota 09.01.2016.
09:54
Srna A

Dodik: Šta mi imamo od BiH?

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uverenje da će jednog dana biti održan referendum o statusu Srpske i da to ne bi trebalo da bude problem nikome u BiH.

Srna
Milorad Dodik najavljuje referendum o statusu Srpske

- Ne razumem šta ti drugi imaju od priče o BiH od koje su samo uljuljkani i kao nešto se dešava. Igraju sport u kome dve trećine Bosne ne navija za BiH ni u čemu. Zašto onda ti ne formiraju sebi BiH od dela Federacije BiH koja im pripada? - upitao je Dodik. 

On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da BiH ni Bošnjacima ne donosi ništa dobro, već samo patnju zbog nemogućnosti da se život uredi onako kako oni misle da treba. 

Dodik je upitao šta je to BiH ponudila Republici Srpskoj i konstatovao da je Srpska dala više za finansiranje BiH nego što je to dug Republike Srpske. 

- I šta mi imamo od toga? Šta mi imamo od toga što rade organi BiH? Da li je bilo neke koristi? Da li je doneta neka investicija? Da li imamo neku vidljivu stvar? Ništa nije urađeno - rekao je predsednik Republike Srpske. 

Dodik ističe da će se stvari rešavati referendumom, jer je to oblik kojim će biti rešena pitanja da li BiH ima ili nema, kakvo se želi uređenje, kao i još mnogo drugih stvari.

On je najavio da će biti održan i referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, dodajući da će, ukoliko narod odluči da ne prihvata te institucije, onda je to obaveza svih i da nema druge odluke mimo te.

Dodik je kritikovao one koji su spočitavali odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, ističući da narod ne sme da padne pod spekulacije koje su iznesene protiv tog referenduma. On je podsetio da je referendum demokratska i civilizacijska tekovina koja se ne može zabraniti.

POVEZANE VESTI

Subota 09.01.2016. 10:05
U pravu je nezavisna Republika Srpska!!To je realnost!!
Subota 09.01.2016. 10:07
Срећан Ти рођендан Републико Српска!Хвала Ратку и Радовану и свима онима који су учествовали у стварању Српске!Слава и хвала онима који су положили своје животе у темеље Српске!
Subota 09.01.2016. 10:06
Politička situacija u zemlji je najlošija od završetka rata, a protagonisti političkog haosa ponašaju se kao da ništa ne vide i, što je najopasnije, i dalje stvaraju opcije podjele i disolucije Bosne i Hercegovine. Posljednje aktivnosti lidera SDA i HDZ-a vode u pravcu stvaranja trećeg entiteta što u konačnici vodi raspadu zemlje. Razgovori se uglavnom vode tajno i iza zatvorenih vrata, te plasiraju određene informacije i puštaju probni baloni putem jednog broja odabranih medija. Poručio je ovo danas u Sarajevu čelnik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, koji je na press konferenciji kazao i kako je sudbina BiH u rukama SDA i SBB-a, stranaka koje se deklariraju kao bošnjačke. „Volio bih da griješim u procjeni, ali vas podsjećam da je DF izašao iz vlasti – koalicije jer nije prihvatio da se krše zakoni i bezočno pljačka ova zemlja. Tražili smo jednostavnu stvar, da se poštuju ustavi i zakoni ove zemlje. Istina i nažalost, ispalo je da je to u ovom trenutku previše za očekivati“, rekao je Komšić.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online