Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.05.2010.
15:23
Vestionline A

Svedok: Nisam pretio Pukaniću da ne piše o mafiji

Preduzetnik Željko Šelendić negirao je danas, na suđenju šestorici optuženih za ubistvo suvlasnika nedeljnika Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, da je Pukaniću preneo poruku duvanske mafije da prestane da piše o švercu cigareta.

Šelendić je takođe demantovao da je pre pet godina nudio Pukaniću pet miliona tadašnjih nemačkih maraka da prestane da piše o duvanskoj mafiji.

Crnogorski preduzetnik Ratko Knežević, kum crnogorskog premijera Mila Đukanovića, u svom svedočenju označio je Šelendića kao osobu koja je Pukaniću prenela poruku duvanske mafije, ali je Šelendić u današnjem nastavku suđenja u Zagrebu negirao da poznaje Kneževića.

Nisam nudio Pukaniću pet miliona maraka: Željko Šelendić


Šelendić je rekao da nije poznavao ni pokojnog srpskog premijera Zorana Đinđića, kao ni crnogorskog premijera.


"Razmišljao sam da tužim Kneževića zbog njegovih izjava, ali sam od toga odustao zbog količine gluposti u medijima", rekao je Šelendić.


Ekspert Centra za kriminalistička veštačenja Ivan Vučetić u Zagrebu Marijana Macan veštačila je pušku kojom je jedan od optuženih, Bojan Gudurić, trebalo da puca u Pukanića ako atentat eksplozivom ne uspe i potvrdila da su na pušci nađeni mešoviti DNK profili među kojima dominira Gudurićev.


Odbranu je interesovalo da li se DNK mogao preneti sa čaršafa ili šatorskog krila u koje je puška bila umotana, na šta je Macanove rekla da je to teoretski moguće, ali da smatra da u tom konkretnom slučaju do toga nije došlo.


Sud je prihvatio zahtev odbrane za dodatnim veštačenjem, jer je nejasno da li je optički nišan za dnevno ili noćno gađanje. Suđenje se nastavlja 24. maja ispitivanjem krunskog svedoka Tomislava Marjanovića, čije je svedočenje zatvoreno za javnost.

Za ubistvo Pukanića i Franjića 23. oktobra 2008. uveče u dvorištu Nacionala u centru Zagreba sudi se Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafaljaniju, Slobodanu Đuroviću, Bojanu Guduriću i Željku Milovanoviću.


Prva četvorica uhapšena su sedam dana nakon ubistva, Gudurić se predao policji u Banjaluci početkom februara uoči početka suđenja i u martu je izručen Hrvatskoj, a Milovanovića je srpska policija uhapsila u leto 2009. i njemu se sa Sretenom Jocićem i Milenkom Kuzmanovićem sudi za isti zločin u Beogradu.

Milovanović je optužen kao lice koje je u dvorište dovezlo moped s eksplozivom koji je aktiviran i od čega su ubijeni Pukanić i Franjić. Odbijen je zahtev njegove odbrane da mu se u Zagrebu ne sudi u odsustvu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online