Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 12.12.2015.
18:28 >> 20:34h
Vestionline A

"Đukanoviću, rizikuješ građanski rat"

"Đukanoviću, rizikuješ građanski rat u Crnoj Gori", poručeno je u subotu uveče sa protesta protiv članstva te zemlje u NATO, koji je organizovao deo opozicionog Demokratskog fronta, a čemu je prisustvovao i nekadašnji crnogorski predsednik Momir Bulatović. Protest je održan ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici a prisustvovalo mu je oko 5.000 građana koji su krenuli u protestnu šetnju do spomenika Svetom Petru Cetinjskom. Organizatori skupa su okupljenima delili sveće, a građani su skandirali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i uzvikivale parole o srpskom Kosovu.

twitter.com
Podgoričani protiv članstva u NATO
facebook.com

Okupljeni su ipak stigli do spomenika Svetom Petru Cetinjskom iako im je policija na kratko blokirala put. Sve vreme su uzvikivali "Milo ubico", "Milo lopove" i "Rusija, Rusija".

- Đukanoviću, rizikuješ građanske sukobe u Crnoj Gori - upozorio je opozicionar Milan Knežević.

- Umorili smo se od ratova. Ali ako bude rata između NATO i Rusije, bićemo tamo gde su bili Sveti Petar, Janko Vukotić... Kosovo je srpski i crnogorski Jerusalim, vratićemo se tamo kao što su se Jevreji vratili u Jerusalim. Kosovo će opet biti crnogorsko i srpsko - kazao je Knežević.

On je dodao da je "2. decembra ove godine nastavljeno bombardovanje od marta 1999. godine" i da "preko NATO satelita Đukanovića i Krivokapića vrše kopnenu invaziju".

Kako je ranije saopšteno, pored članica Demokratskog fronta u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, kao i Mreža NVO "Ne u NATO", Pokret "Sloboda narodu" i Grupa građana "Akcija-reakcija". 

Okupljeni su nosili uglavnom zastave Srbije i Nove srpske demokratije, klicali ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i uzvikivali "Kosovo je srce Srbije".

Istaknut je bio i transparent "Mi nismo za rat, a vi?", prenose beogradski mediji.

Ponovićemo narodni ustanak

facebook.com
Andrija Mandić

Lider Nove Andrija Mandić i Momir Bulatović došli su na plato u grupi od više stotina ljudi na čijem čelu je bila grupa mladih sa transparentom "Volimo te otadžbino naša". 

Okupljeni su na pomen NATO skandirali: "Ubice, ubice!", a potom je počelo skandiranje: "Rusija, Rusija", "Putine, Putine"...

Zatim se građanima obratio Radan Nikolić iz Udruženja boraca ratova 90-ih, koji je kazao da je "Rusija predvodnik protivnika američkom imperijalizmu", posle čega je pozvao na skandiranje "Rusija, Rusija" da bi time, kako je kazao, "ukinuli sankcije" koje je crnogorska vlast toj zemlji.

- NATO nas je gurnuo u bratoubilački rat. Svetski mafijaši i razbojnici su pozvali lokalne mafijaše i razbojnike. To je pozivnica. Osim referenduma sve je drugo okupacija Crne Gore, a onda će se ponoviti narodni ustanak, pa i sa oružjem - rekao je Janko Vučinić iz Radničke partije.

- Prevara im neće proći. Pozivnica ne znači ništa, Crna Gora nikada neće ući u NATO - rekao je Boško Vukčević iz Pokreta sloboda narodu i dodao da protesti protiv članstva u NATO-u treba da budu nastavljeni.


 

POVEZANE VESTI

Subota 12.12.2015. 19:11
dok se srbija sprema za subotnji izlazak i pojma nema šta se dešava sa Srbima van njenih granica, dotle Srbi i Crnogorci pevaju "Od Topole pa do Ravne Gore" !!!! Kad je srbija poslednji put na ulici zapevala "Od Topole..."??? *ebem te srbijo da te *ebem....
Subota 12.12.2015. 20:34
„Нека је проклет и онај ко би покушао да нас одврати од верности поштеној и христољубивој Русији, и свако ко би од вас – Црногораца – пошао против Русије – од истог племена и исте вере, да му Бог да да му живом месо отпада од костију и да му нема добра ни у овом, ни и у будућем животу!“ – Свети Петар Цетињски
Subota 12.12.2015. 19:51
Ovo nije odluka naroda nego poslusnih i placenih politicara kako Crne Gore tako i Srbije! Na delu je ponovna podela i razdvajanje Srba na 2 suprotstavljene strane!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online