Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 11.11.2015.
13:13
Tanjug A

A od Vučića 5 miliona evra: "Mali" doprinos za Sreberenicu

"Srbija će u ponedeljak opštini Srebrenica uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastruture u toj opštini, a ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte", izjavio je u sredu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Reuters
Vučić:Uložite novac u projekte

Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015.", rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, izdvojila pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

- Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uveren sam da će uvek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek umeti da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše - rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

- Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži taj novac i on vam stoji na raslpolaganju - rekao je Vučić.

On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život.

- Uveren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate - rekao je Vučić.

On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.11.2015. 13:47
"Srećom" Srbiji je preteklo ti 5 milona evra pa hajde da pomgne Srebrnici . Gladni , bolesni , nemoćni , nezaposleni svi su oni namireni pa hajde da pomogne i drugima . Seme mu se zaattrlo izddaajničko .
Sreda 11.11.2015. 14:19
Ovo je gore nego za copine vladavine,jer tada na obracunu svakog zaposlenog odbijan doprinos za "nerazvijeno KiM" a danas vidimo kako se sipci zahvalise.Isto ce jednoga dana da bude i sa Srebrenicom ako Vucic i Dodik nastave da uzimaju Kredite i da sa tim parama financiraju Srebrenicu.Neznam samo kako ce da reaguju druge opstine,jer primera ima napretek.Znam coveka koji zivi samo 2 km od Banjaluckog aerodroma,koji nema niti pravog puta niti vodovoda a cak ni kanalizacije ili telefonskog prikljucka.Zar je dalji komentar potreban?
Sreda 11.11.2015. 21:30
Srbija je stedela, a da li si ta stedeo ili si samo pokupio pare od plata i penzija. Narod neka se muci a ti se samo sepuris. Za to usr-ani MMF odobrava pare a za plate nece. Ovo samo Srbija trpi u svetu i niko vise.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online