Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.11.2015.
13:48
vecernji.hr A

"Pupovac je bio 'omiljeni Srbin' Tuđmana i HDZ-ovih vlada"

Predizborna kampanja u Hrvatskoj je u punom jeku, pa se dokačiše i predstavnici tamošnje srpske manjine.

Tanjug
"Uvek radi isključivo za svoje interese" (Na fotografiji: Milorad Pupovac)

Milorad Pupovac je na predizbornom skupu SDSS-a u Karlovcu poručio biračima da se ne daju zbuniti odlaskom dela članstva, koje se svrstava u nezavisnu manjinsku listu Siniše Ljubojevića. Takođe je izneo mišljenje da "jedna jaka hrvatska politička stranka kroz te pojedince pokušava da spreči Srbe da dobiju jaku zastupljenost u Saboru".

Sada se oglasio i prozvani Siniša Ljubojević, kandidat nezavisne lista Srba, koji je u svojoj izjavi za medije, oštro odgovorio Pupovcu.

- Rastužuju nas izjave gospodina Milorada Pupovca koji je u panici od gubitka glasova srpskog naroda izgubio kompas i počeo da se bavi prljavim podmetanjima umesto konstruktivnim aktivnostima u korist Srba u Republici Hrvatskoj. No, nažalost, to smo kod njega dosad često viđali; to nas ne iznenađuje nego samo rastužuje.

Svi mi jako dobro znamo da je njemu važan isključivo njegov vlastiti interes i osobne beneficije. Ali za par dana s tim je gotovo. Budući da g. Pupovac nema nikakvih argumenata kojima bi osporio našu političku aktivnost za ove parlamentarne izbore; u panici zbog raspada svog biračkog tela koje masovno podržava našu listu, gospodin Pupovac na jučerašnjoj tribini u Karlovcu poslužio se najprljavijim klevetama kako je naša lista "upregnuta u interese neke velike stranke", napisao je Ljubojević i naglasio:

- Podsećamo da je isključivo g. Pupovac prvo bio Tuđmanov "omiljeni Srbin" i bez glasa za probleme srpske manjine u turbulentnim 90-tim podržavao je njegove vlade, a potom i vladu Ive Sanadera te Jadranke Kosor s kojima je blisko politički sarađivao u izvršnoj vlasti. Nažalost, isključivo za svoje interese i interese uskog kruga svojih saradnika.

Srbi znaju i sećaju se kako su postali manjina, ko je bez uslova potpisao Poglavlje 23, zašta se troše milioni kuna u SNV-u, ko je koristio kredite Tesla banke itd. Sve na račun srpskih problema koji ostaju nerešeni.

Odlučivši se na samostalni izlazak na izbore, Srđan Milaković i Siniša Ljubojević svojim glasačima daju javno obećanje kako glasovi srpske manjine više nikad neće služiti nekome kao paravan za ljudska prava i lično bogaćenje. Naš ulazak u Hrvatski sabor jedina je garancija da će se prava svih Srba u Republici Hrvatskoj maksimalno poštovati skladno hrvatskom Ustavu i modernim civilizacijskim tekovinama. Ne želimo da Srbi budu ugrožena i omražena manjina nego potpuno ravnopravni građani sa svim statusima i beneficijama koje nam pripadaju - nama svima, a ne samo njima - poručio je Ljubojević.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.11.2015. 15:43
Zbog ovakvih go/vana je nas narod stradao! Glume Srbina a u strvari su gori od ust/asha!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online