Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 24.09.2015.
08:38
Tanjug A

Hrvatska zabranila ulaz svima sa srpskim pasošima

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da zabrana ulaska u Hrvatsku za putničke automobile i autobuse srpskih registracija predstavlja "odgovor Srbiji", javila je Televizija Nova.

Tanjug
Hrvatska zabranila prolazak putničkog saobraćaja iz Srbije

Ostojić je to izjavio nakon što je noćas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na graničnom prelazu Batrovci objavio da je Srbija od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji.

Te mere podrazumevaju zabranu ulaska teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i u bilo kojoj zemlji, a koja prevoze robu proizvedenu u Hrvatskoj, naveo je Stefanović.

On je precizirao da se to odnosi na sve granične prelaze i da predstavlja prvu od paketa vladinih mera kao odgovor, kako je rekao, na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Izveštač Tanjuga je javio da je na graničnom prelazu Bajakovo posle početka primene mera Vlade Srbije prema Hrvatskoj u tu zemlju onemogućen ulaz svima koji imaju srpski pasoš.

Milanović: Konramere Srbije su smešne

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora.

- Žao mi je zbog ovoga, ali ove mere su smešne - rekao je Milanović novinarima nakon maratonskog samita lidera EU u Briselu i dodao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić.

Izveštač Tanjuga sa prelaza Batrovci javlja da je Hrvatska, nakon što je Srbija uvela zabranu za uvoz hrvatske robe, prestala da propušta građane sa srpskim pasošima na svoju teritoriju.

- Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku - rekao je Milanović novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja, ali da je ponašanje Srbije nenormalno.

- Ja sam veliki prijatelj Srba u Hrvatskoj, ali Srbijanci su nešto drugo - kazao je on.

Hrvatski premijer je optužio predsednika vlade Srbije da u dosluhu sa Mađarskim premijerom Viktorom Orbanom usmerava sve migrante prema Hrvatskoj.

- Samo sam tražio od Vučića da usmere deo migranata na Horgoš, a on nije učinio ništa. Očigledno ima dogovor sa Budimpeštom -izjavio je Milanović, ponavljajući ranije iznetu optužbu da srpske vlasti organizovano upućuju migrante ka Hrvatskoj.

Milanović je rekao da je dužan da štiti hrvatski ustav i da stoga ne može da dozvoli da svi migrant koji prođu kroz Srbiju završe u Hrvatskoj.

On je izjavio i da se o Vučićevom jučerašnjem pismu najvišim funkcionerima EU, u kome je srpski premijer tražio da se spreči brutalno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem hrvatske granice za kamionski sobraćaj, na samitu uopšte nije bilo reči.

- To Vučićevo pismo niko video nije - kazao je Milanović napuštajući samit u Briselu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.09.2015. 08:51
hrvatice će vam ostati nedojeb*ane, pa šta ćete onda ? hehehehehehhee - al' svaka čast srbendi Ostojiću !!!!
Četvrtak 24.09.2015. 09:10
''Ja samsa Srbima iz hrvatske prijatelj,ali Srbijanci su nešto drugo.''reče zoran Srbin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online