Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 17.07.2015.
17:55
Tanjug A

"Naša proslava, naš praznik. Žao mi je ako je to nekom pogrešno"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas, povodom informacije da je i Slovenija otkazala učešće na vojnoj paradi u Zagrebu na dan kada je pre 20 godina sprovedena "Oluja", da je to za njega sporedna tema, ali je istakao da proslava nije uperena ni protiv koga.

Tanjug
Zoran Milanović: Ko dolazi, to je sporedna tema

Upitan kako gleda na to što su posle američkih saveznika učešće na paradi otkazali i Slovenci, Milanović je odgovorio:

- Ne gledam na to, imam važnija posla.

On je naveo da će proslava povodom 20. godišnjice od operacije "Oluja" biti održana u Zagrebu i da će biti obeležena u Kninu.

Takođe, izrazio je žaljenje zbog toga što nikada niko od stranaca nije dolazio u Knin, a neće ni ove godine, ali je dodao da to nije razlog za organizaciju parade u Zagrebu.

- Ali opet, to je naša proslava, naš praznik, nije uperen ni protiv koga. Žao mi je ako se neko u tome oseća pogrešno - dodao je hrvatski premijer.

On je najavio da će 5. avgusta ujutru otići u Knin i da tamo neće govoriti.

- U Zagrebu će biti održana vojna parada, biće puno stranih gostiju, biće na tribini gostiju. Doći će dosta vojnih atašea, generala. Iskreno, ne vodim neku evidenciju o tome, to mi je sporedna tema - zaključio je Milanović.

Vlada u Ljubljani donela je juče odluku da slovenačka vojska neće učestvovati na vojnoj paradi u Zagrebu, nakon što se ispostavilo, kako piše "Jutarnji list", da je od svih članica NATO samo Slovenija pristala da učestvuje u tom događaju.

Slovenačko "Delo" danas, međutim, piše da je Slovenija izgubila svoj suverenitet kada je popustila pod pritiskom Srbije i otkazala svoje učešće na predstojećoj vojnoj paradi kojom Zagreb obeležava 20. godišnjicu operacije "Oluje".

- Teško je zamisliti da ministar spoljnih poslova jedne zemlje može da izdejstvuje da druga zemlja odluči da njeni vojni avioni ne polete i da deset članova Počasne garde ostanu u vojnim barakama - ističe list u komentaru na prvoj strani.

Komentar "Dela" usledio je nakon što je šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na paradu 5. avgusta u organizaciji Hrvatske, a povodom godišnjice "Oluje" i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

POVEZANE VESTI

Petak 17.07.2015. 18:46
Čega se pametan stidi, budala se ponosi!!!
Petak 17.07.2015. 18:43
апсолутно је у праву....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online