Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.07.2015.
12:30
Tanjug A

Klinton: Zahvalan sam Vučiću, očekujem Nikolića

Bivši predsednik SAD Bil Klinton zahvalio je danas predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću što je, kako je rekao, pokazao hrabrost da dođe u Potočare i dodao da očekuje da će to uraditi i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Klinton je, u svom obraćanju u Potočarima, izjavio da je rat koji je poveo u BiH, a kasnije i na Kosovu bilo "nešto od najvažnijih stvari koje je uradio dok je bio na poziciji prvog čoveka SAD".

Tanjug
Bil Klinton na komemoraciji

- Kao prijatelj želim da zahvalim premijeru Srbije koji je pokazao hrabrost da bude ovde. Važno je da to takođe prepoznamo - rekao je Klinton govoreći na komemoraciji povodom 20. godišnjice od zločina u Srebrenici.

Pozivajuće lidere zemalja prisutne u Memorijalnom centru da rade zajedno, Klinton je rekao da želi da u Srebrenici vidi i predsednika Nikolića jer bi, kako je rekao, to označilo neki početak.

- Možda neće funkcionisati kako je zamišljeno, ali videćemo šta će se desiti. Molim vas da ne dopustite da ovaj spomenik nevinim žrtvama bude tek uspomena na jednu tragediju - rekao je Klinton i istakao da su razgovoru u Dejtonu učinili da budućnost bude bolja.

Bivši američki predsednik Bil Klinton upisao se danas u knjigu žalosti povodom 20-te godišnjice zločina u Srebrenici.

- Počastvovani smo što možemo da delimo ovaj trenutak sa vama. Nadamo se da će vaša odlučnost da se oporavite i poštujete voljene inspirisati stvaranje budućosti mira, napretka i saradnje za sve - napisao je Klinton.

Ispod ove poruke potpisali su se još nekadašnja šefica američke diplomatie Medlin Olbrajt i ostali članovi američke delegacije.

"Rat u BiH i na Kosovu najvažnije što sam uradio"

Tanjug
Bil Klinton zadovoljan

Bivši predsednik SAD Bil Klinton rekao je danas u Potočarima da je rat koji je poveo u BiH, a kasnije i na Kosovu bilo nešto od najvažnijih stvari koje je uradio dok je bio na poziciji prvog čoveka SAD.

Klinton je na komemoraciji u Potočarima povodom 20. godišnjice zločina u Srebrenici rekao da je zahvalan aktuelnom predsedniku Baraku Obami što ga je poslao da predvodi delegaciju SAD na ovom događaju.

Zadovoljan je što je BiH i 20 godina kasnije mirna zemlja, blizu članstva EU, učesnik mirovnih misija...

- Ja sam zahvalan za sve to. Ali rat koji sam ovde poveo  kao predsednik tada, i kasnije na Kosovu bilo je nešto od najvažnijih stvari koje sam uradio - rekao je Klinton zažalivši, ipak, što je bilo potrebno tako dugo vremena da se postigne jedinstvo.

Klinton, koji je bio na poziciji predsednika SAD u vreme rata na prostoru bivše Jugoslavije, poželeo je da se Memorijalni centar u Potočarima proglasi svetim mestom.

Inače, Klinton je prvi putu Potočarima boravio 2003. godine.
   

POVEZANE VESTI

Subota 11.07.2015. 13:54
Pasce zarazeno americko...raspadaj se u najgore muke naccisto !
Subota 11.07.2015. 12:57
Klintone,dali si zahvalan meni,Ratku Mladiću,Slobodanu Miloševiću,Gadafiju,Sadamu Huseinu,Janukoviču,Putinu ? Zahvaljuješ se samo onima koji rade za SAD .Koliko plaćaš pedeera Vučića ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online