Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.07.2015.
09:00
Srna, Tanjug A

Dodik: Britanija će povući rezoluciju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će Velika Britanija, verovatno, povući svoj predlog rezolucije o Srebrenici, da ne bi bila preglasana u Savetu bezbednosti UN.

Fonet/A. L.
Milorad Dodik: Rezolucija se ne može ispravljati jer je osuda jednog naroda

Dodik veruje da će britanski predlog rezolucije o Srebrenici biti odbačen u Savetu bezbednosti UN i da ga neće biti moguće usaglasiti.

- Odlaganje sednice Saveta bezbednosti UN govori o tome da su svi naši prijatelji u svetu razumeli ono što su i Srbija i Republika Srpska govorile prethodnih dana o lošem uticaju te rezolucije i cinizmu koji je Velika Britanija pokazivala predlažući tu rezoluciju, ignorišući činjenicu da ne bi poboljšala pomirenje u BiH, štaviše da bi to bio razlog za dodatne sukobe i razilaženja u BiH - ocenio je Dodik.

Predsednik Dodik uveren je da se britanska rezolucija ne može popraviti da bi bila prihvatljiva.

- Britanci su je napisali kao osudu i trajnu diskvalifikaciju jednog naroda. Oni su aludirali na to da se trajno stvori temelj za urušavanje Republike Srpske, jer se ionako Srpska najčešće osporava različitim pogrdnim stvarima kakav je genocid, genocidna tvorevina i mnogo čega drugoga - rekao je Dodik sinoć za Radio Beograd.

Komentarišući veoma čvrst stav Kine, Dodik je naveo da postoji čvrsta koordinacija između Rusije i Kine u tom pogledu i o tom pitanju.

- Kontaktirao sam i ranije sa njihovim ljudima ovde na terenu. Oni su veoma dobro upoznati. Kina ima odgovoran stav u tom pogledu, za razliku od Velike Britanije koja ima ponižavajući i svađalački stav u suštini - rekao je predsednik Srpske.

Dodik ističe da je poznato da je britanska politika najčešće usmerena ka tome da na određenim područjima pravi dugotrajne zavade među ljudima i narodima.

- Naravno, Kina to nikada nije činila i može se razumeti zašto je Kina na ovaj način reagovala, konstatujući i uvažavajući stavove koje su im iznosili rukovodstvo Srbije i mi iz Republike Srpske - rekao je Dodik.

Dodik: Ni danas neće biti glasanja u SB

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Prvom programu radio Beograda da misli da ni danas u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) neće biti glasanja o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici.

Sednica Saveta bezbednosti UN odložena je za danas u 16 časova, posle dva odlaganja i višečasovnih kosultacija povodom britanskog predloga rezolucije  i odsustva konsenzusa.

Prema Tanjugovim informacijama iz diplomatskih izvora, dogovora zapadnih zemalja članica SB UN i Rusije i Kine o predloženom dokumentu nema.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.07.2015. 21:36
Veliki zagovornici ove rezolucije su USA,VB i Francuska...ovo insistiranje na rezoluciji nije samo ona u pitanju vec i zabrana daljeg istrazivanja...ako neko nastavi da istrazuje onda je to krivicno delo. Zato toliko insistiraju na rezoluciji jer je organizator ove akcije CIJ-a MI6 a Egzekutor Jedinica iz sastava legije stranaca (zivalj sa ovih prostora a ponajmanje srbi).Posto je pocelo da isplivavaju ovakva otkrica brze bolje da se to spreci. Masakar je izvrsila jedinica legije stranaca koja se brzo po nazakru obrela u Angoli(u roku od 14 dana).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online