Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.06.2015.
04:14
Z. M, E. V. - Vesti A

Monstrume, zašto mi ubi sina?

Sin Adis mi je mrtav, a snaji Adisi je polomljena kičma i lekari se bore za njen život. Sve se desilo samo 50 metara od naše zgrade. Oni su otišli da kupe poklone rodbini u BiH i šetali su trotoarom... Video sam da leže ljudi po ulici, ali nisam ni slutio da mi je monstrum ubio sina.

printscreen
Sin Adis mi je mrtav, a snaji Adisi je polomljena kičma i lekari se bore za njen život. Oni su otišli da kupe poklone rodbini u BiH i šetali su trotoarom (Foto: Ilustracija)

Ovo je za sarajevski "Dnevni avaz", skrhan bolom, ispričao Džemal Dolić čiji je sin Adis Dolić poginuo u subotu popodne kada je Alen Rizvanović (26) svojim džipom najpre uleteo među prolaznike u pešačkoj zoni u Gracu, a zatim nožem počeo da ubada ljude. Tom prilikom su, osim Adisa, poginule još dve osobe, od kojih jedno dete, a povređeno je 34 prolaznika!
Džemal Dolić je za "Avaz" ispričao da se lekari bore za život njegove snajke Adise Nanić.

- Za nesreću sam saznao od prijatelja i odmah sam utrčao u zgradu kako bih proverio gde su mi sin i snaja, ali nisam ih našao. Uzeo sam telefon da ih zovem, ali se niko nije javljao... Istrčao sam na ulicu jer su se već pojavile neke informacije da bi moj sin mogao biti među povređenima. Našao sam ga nekoliko metara niz ulicu, mrtvog i zamotanog u ćebe - kroz suze je ispričao Dolić.

Prema njegovim rečima, nije poznavao vozača džipa koji se bez ikakvog razloga zaleteo u grupu ljudi.

- Grac je veliki, nisam čuo nikada za njega... Šta da kažem, to je božja volja, samo da mi snaja bude dobro, sva je polomljena - rekao je Dolić u izjavi za "Avaz".

Porodica Rizvanović je odranije bila u Gracu na lošem glasu, a austrijski mediji pišu da je Alen odrastao u porodici u kojoj je nasilje bilo svakodnevnica. Zbog toga je policija često podnosila prijave protiv članova porodice Rizvanović, pa je, na primer, Alenov otac bio prijavljen da je bacao kamenje na komšijinu decu, dok su protiv Alenovih oca i majke podnete prijave zbog napada noževima na pse! Mediji javljaju i da Alen sa roditeljima i suprugom već godinama živi u porodičnoj kući u opštini Kalsdorf, u okolini Graca.

- Porodica se doselila u Austriju pre više od 20 godina, tokom ratova na Balkanu, i oduvek je važila kao neintegrisana i potpuno izolovana porodica. Često su dolazili u sukobe sa komšijama - potvrdila je gradonačelnica Kalsdorfa Ursula Rauh.

Susedi opisuju porodicu Rizvanović kao slabo kooperativnu i nespremnu za bilo kakvu vrstu dijaloga.
- Ne čudi me što je došlo do svega ovoga. Međutim, nikada nisam pomislio da bi Alen bio sposoban da ubije troje ljudi, među kojima i jedno dete, i da povredi više od 30 osoba - kazao je komšija koji nije želeo da mu se pominje ime iz straha od Alenovih roditelja.

Bračni problemi okidač za masakr

Rizvanović je sa suprugom nedavno dobio drugo dete, ali je supruga podnela zahtev za razvod braka i posle porođaja se odselila u Bosnu zajedno sa decom. Policija pretpostavlja da su upravo bračni problemi bili okidač za nezapamćeni masakr u centru Graca. Prethodno je supruga podnela prijavu protiv Alena zbog nasilja u porodici, tako da mu je sud izrekao zabranu ulaska u stan i prilaska deci.

Izbegavao odgovore

Austrijska policija je u nedelju popodne prvi put saslušala Alena koji je, kako je kazao Kristijan Krošl, portparol tužilaštva, izbegavao odgovore. Posle hapšenja u subotu Alen čak nije odgovarao ni na pitanja lekara.
- Prilikom hapšenja je govorio o nekakvom okršaju noževima i rekao je da je moguće da je na putu ka policijskoj stanici nekoga pregazio, ali očigledno nije svestan razmere onoga što je učinio - objasnio je Krošl.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online