Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.06.2015.
19:59
blic.rs A

Tragedija u Bijeljini: Ubio sam druga, ali slučajno

Maloletni M. I. (17) priznao je na saslušanju u policiji da je hicem u grudi ubio druga Stanka Gligorevića (16) i tvrdi da je bilo slučajno.

Srna
Mesto na kome je pronađeno telo ubijenog dečaka

Kako nema očevidaca ove tragedije, tužilaštvo nastavlja sa istragom kako bi otklonilo sve sumnje oko ubistva dečaka u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije“ u subotu u Bijeljini. Posle saslušanja, dežurni tužilac Milorad Dedeljević je zatražio da se osumnjičenom maloletniku odredi jednomesečni pritvor.

Izvor blizak istrazi ispričao je za "Blic“ da je metak pogodio Gligorevića u grudi i da nisu tačne priče koje su se pronele odmah posle tragedije da je dečak pucao u druga jer su bili zaljubljeni u istu devojku.

"Počivaj u miru“

Na Fejsbuk profilu Stanka Gligorevića juče je ostavljeno na stotine poruka njegovih prijatelja. Ispod fotografije dečaka pisalo je „Odlazim i prolazi život pred očima, ko da padam sa zgrade, a ti me dozivaš“. Najčešća poruka bila je: „Počivaj u miru“.

Prvi koji je pokušao da pomogne teško ranjenom Stanku i koji je pozvao Hitnu pomoć bio je upravo M. I. koji ga je upucao. Videvši da njegov prijatelj ne daje znakove života, sedamnaestogodišnjak se uspaničio i otrčao kući, gde je sve ispričao majci i sestri. Zatim su pozvali oca, koji je sina predao policiji.

U kući Gligorevića nakon tragedije vladaju neizrecivi bol i tuga. Komšije i prijatelji nastradalog dečaka su nemi, u suzama.

Advokat osumnjičenog Đorđe Vasić rekao je da nisu tačne informacije da je motiv ubistva bila ljubomora zbog devojke, ističući da se M. I. dobrovoljno predao policiji, kojoj je predao i pištolj.

Prijatelji pokojnog Gligorevića posetili su u nedelju mesto tragedije maturanta devetog razreda i položili cveće. Jecajući pokušavali su naći odgovor na samo jedno pitanje - zašto je ubijen njihov drug. Završili su osnovnu školu, radovali se srednjoj, a onda se desila tragedija koja je šokirala celu Semberiju.

- Često su se sastajali upravo na mestu gde se ubistvo dogodilo, a njihova poslednja poruka na Fejsbuku, preko koga su se i dogovorili da se nađu, nije upućivala da bi se nešto ovako moglo dogoditi - priča tiho jedan od mladića koji je poznavao obojicu.

Dalja istraga bi trebalo da utvrdi šta je bilo okidač za tragediju. Policija je saopštila da je maloletnik koji je pucao u kući našao pištolj koji je u vlasništvu prijatelja njegovog oca. Vlasnik je otišao u inostranstvo, a pištolj nije predao na čuvanje u zakonskom roku od 60 dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online