Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.05.2015.
17:22
Tanjug A

Milanović: Iza haosa sa braniteljima stoji HDZ

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je posle sukoba veterana i policije da Hrvatska ne može biti policijska i špijunska država i optužio savetnika predsednice Kolinde Grabar Kitarović da učestvuje u protestima veterana.

Tanjug
Zoranu Milanoviću smetaju buka i šatorski cirkus ispred vlade

- Hrvatska ne može biti policijska i špijunska država. Tu je i predsednica Kitarović. Osoba koja je njen savetnik za branitelje, od najvećeg poverenja, takav čovek aktivno učestvuje u protestima. Kako da to protumačim? Zaključite sami. To nije dobro – rekao je Milanović.

On je rekao da odluku o uklanju šatora u kojima „branitelji“ protestuju duže od sedam meseci nije njegova, već da je to bila procena policije. Dodao je da svi koji krše zakon moraju biti svesni da će se zakon na njih primenjivati...

- Ja mogu pozvati gospodu da za nekoliko dana razgovaramo u vladi. Ali ne danas, to je nemoguće – rekao je hrvatski premijer i poručio da vlada brine o braniteljima.

- Ja sam za dijalog, javni dijalog, spreman iduće nedelje. Ovo mora prestati. Ovo će prestati kad to kaže predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ili kad to kaže predsednik HDZ Tomislav Karamarko - tvrdi Milanović, povodom protesta branitelja koji su sinoć počeli u Zagrebu, a danas eskalirali sukobom s policijom.

Milanović je ponovio da "osoba" koja je savetnik za pitanja branitelja predsednice Kolinde Grabar Kitarović aktivno učestvuje u protestima i dodao da to nije dobro. Ukazao je da ni u jednoj evropskoj državi ne može da se protestuje  ovako blizu Vlade, da ne pristaje na buku i galamu i da će se do zadnjeg dana svoje političke karijere boriti demokratskim sredstvima.

Tanjug/AP
Crkva pružila zaštitu "braniteljima" i zaštitila ih od hapšenja

Milanović je potvrdio i svoj stav da iza svega stoji HDZ, a na pitanje ima li konkretne dokaze za to, odgovorio je: "To je očigledno. Iz svakog gesta, grimase, reči, rečenice. To je čitavoj javnosti potpuno jasno", rekao je Milanović.

Karamarko: Milanoviću, siđi sa visina

Predsednik HDZ Tomislav Karamarko odbacio je kao notorne laži optužbe SDP i hrvatske Vlade da iza protesta branitelja stoji HDZ i poručio da premijer Zoran Milanović, ako ima dobru volju, može da reši problem kako bi se prekinula agonija i nemile scene na Trgu svetog Marka.

"To je zločesta optužba, jer sam stotinu puta rekao da podržavamo opravdane zahteve branitelja, njihov zahtev da premijer dođe među njih, da siđe sa svojih visina i s njima razgovara. To da mi možemo braniteljima upravljati i manipulisati, uvreda je za njih i to je notorna laž", izjavio je Karamarko.

Na pitanje kako komentariše to što su branitelji prekršili Zakon o javnom okupljanju odgovorio je da je reč o braniteljima i upitao "hoćemo li branitelje koji su odbranili Hrvatsku tretirati kao huligane koji krše zakon".

POVEZANE VESTI

Petak 29.05.2015. 17:27
УДРИ зоки глупе уст*аше, глупе уст*аше, глупе уст*аше !!!! УДРИ зоки глупе уст*аше, глупе уст*аше, уст*аше !!!!
Petak 29.05.2015. 17:30
Oglasio se Zoki , sad ce se to rasut , hahah , j*ebi crnogorac do kraja , vatikanska smrljiva us-tasija!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online