Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.05.2015.
03:00
D. Lj. Joksić - Vesti A

Dok su pokazivali skriveno oružje, jedan od terorista pobegao!

Jedan od terorista koji je uhapšen posle sukoba u Kumanovu uspeo je da pobegne policajcima, tvrdi skopska televizija Alsat M, koja program emituje na albanskom i makedonskom jeziku!

Tanjug/AP
Pobegao dok je pokaziivao sakriveno oružje

Bekstvo se dogodilo u blizini planinskog sela Brest kada je osumnjičeni izveden na teren kako bi policajcima pokazao mesto gde je bilo skriveno oružje ukradeno posle napada na policijsku stanicu u selu Gošince.

Policija je potvrdila saznanja televizije uz konstataciju da se taj događaj još istražuje.

- Veći broj uhapšenih napadača je sarađivao s policijom i davao iskaze posle hapšenja. Tačno je da je jedna uhapšena osoba uspela da pobegne, a sada se ispituje kako je došlo do toga - saopšteno je iz makedonskog MUP-a.

Redovni kontakti

Gostujući na televiziji Alsat-M, Ahmeti je priznao da je rukovodstvo njegove stranke godinu dana imalo redovne kontakte sa teroristima koji su napali Kumanovo 5. maja. Ahmeti je objasnio da je tim ljudima, koje je poznavao odranije, objašnjavao suštinu Ohridskog dogovora i od njih zahtevao da se odreknu svojih zahteva. Lider DUI je rekao da ne zna kako se teroristička grupa našla u Kumanovu i zašto su planirali napade.

Policija nije želela da otkrije identitet teroriste koji im je pobegao, a pozivajući se na audio-snimke objavljene na internetu, skopska Alsat-M televizija tvrdi da je reč o Sulejmanu Osmaniju iz sela Brest.

- On je pobegao na Kosovo gde se požalio Džezairu Šaćiriju, alijas Komandantu Hodži, da ga je policija tukla, pa nije imao drugog izbora nego da im pokaže lokaciju gde je skriveno oružje posle napada u selu Gošince.

Njihov razgovor je sniman, a taj audio-snimak se pojavio na internetu. U njemu Osmani detaljno priča Šaćiriju kako su se prema njemu ponašali makedonski policajci posle hapšenja u Kumanovu, kako su ga tukli, pa im je u strahu da ga ne ubiju otkrio mesto gde je sakriveno oružje iz Gošinca i kako im je na kraju utekao - javila je skopska televizija, uz konstataciju da je Osmani bio prvi terorista koji se predao u Kumanovu.

Pregovori bez rezultata

U senci incidenta u Kumanovu prošao je preksinoćni sastanak lidera četiri najuticajnije političke partije u Makedoniji koji je završen bez konkretnih rezultata. Pokušaj ambasadora SAD i EU, Džesa Bejlija i Aiva Orava, da izdejstvuju politički dogovor bio je neuspešan jer premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski i vođa opozicione Socijaldemokratske stranke Zoran Zaev nisu odstupali od svojih stavova. Dogovorili su se jedino da se ponovo vide u ponedeljak kada će pokušati da se dogovore o okviru eventualnih daljih razgovora.

Ista televizija otkrila je i da je vladin koalicioni partner, lider DUI Ali Ahmeti, pregovarao s teroristima u Kumanovu o njihovoj predaji, a to je znao i premijer Nikola Gruevski. U emisiji "Put ka", Ahmeti je rekao da je sa svojim saradnicima pregovarao sa Muhamedom Krasnićijem, alijas Komandant Mališeva, i drugim članovima terorističke grupe o njihovoj predaji tokom akcije u Kumanovu. Uz posredstvo Ahmetija predalo se 26 od 30 terorista koji su položili oružje pred specijalcima. On je pokušao da ubedi i ostale da se predaju, ali bez uspeha. Ahmeti je o svom posredništvu informisao ambasadu SAD i Oebs, a lično se javio i premijeru Gruevskom, koji je bio sumnjičav da će se teroristi zaista predati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online