Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 31.03.2015.
15:20
Tanjug, Vestionline A

Milanoviću jasno: Šešelj kriv, Gotovina nevin

Hrvati su nebrojeno puta pokazali da im je lider radikala Vojislav Šešelj trn u oku. Mada, da se ne lažemo, nije tajna da njima zapravo smeta sve srpsko. Tako su sa radošću dočekali vest da Hag traži povratak Vojislava Šešelja u Hag, jer kako reče Kolinda, ratnom zločincu tamo je i mesto. A sada se oglasio i hrvatski premijer koji kaže da je ta odluka ispravna, da ne postoji šansa da destabilizuje region, te da Srbija (ponovo) mora nešto da dokazuje. Podsetio je Milanović da se i ranije dešavalo da Hag ne zna da odradi svoj posao. Ali, tu se zapravo radilo o slučaju "nevinog Ante Gotovine, pa pošto je nevin, nije su tu imalo šta ni odraditi". I dok još jedan "srpski zločinac mora da odgovara za svoje zločine", u Zagrebu se očekuje da još jedan "nevini" Hrvat bude pušten na slobodu.

Tanjug
Nije mu jasno zašto se Srbija ljuti: Zoran Milanović

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u Zagrebu da odluka Haškog tribunala da lider radikala Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag, neće destabilizovati region i da je  neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

- Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte deo regiona, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija, ili zaista zavisi o takvim hirovima - rekao je Milanović posle svečane sednice kojom je u Saboru obeležena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO.

Prema njegovim rečima, to nikako ne bi smelo da destabilizuje Srbiju ni na koji način i zato je za njega neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Milanović je ocenio da je reč o autonomnoj odluci Suda u Hagu, uz napomenu da mu je ranija odluka o puštanju Šešelja na privremenu slobodu bila nejasna.

- Nije mi bilo jasno ni zašto je pušten iz pritvora, očito optužnica nije bila dobro pripremljena. To je sve nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regionu, dovelo je na neki način srpsku vladu u tešku poziciju, koju razumem s jedne strane. S druge strane, očekivao sam jasniju reakciju pre par meseci - prenosi Hina reči Milanovića.

Premijer najmlađe članice Evropske unije je podsetio da Tužilaštvo ni nakon gotovo 12 godina, koliko je Šešelj u pritvoru, nije uspelo da sastavi optužnicu.

- Videli smo da Tužilaštvo i ranije, doduše protiv nedužnih ljudi kao što je Ante Gotovina, nije znalo da odradi svoj posao. Tada ga nije ni moralo odraditi, jer nije bilo ničega - smatra Milanović.

Naglasio je i da ne želi da prejudicira presudu Šešelju, ali kaže da je "jasno je da je Šešelj među najodgovornijima za rat na prostoru bivše Jugoslavije i napad na Hrvatsku".

- To je činjenica i to ni jedna sudska presuda neće promeniti. Ne znam mogu li reći da mu kao čoveku želim sve najbolje, ali mislim da bi za neke stvari trebalo da odgovara - zaključio je Milanovića.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.03.2015. 15:28
Dizite Zid Odbrane da se Ogradimo od ovih.......................Krvata, oni se klanjaju sotoni, rituale koje sprovode zovu se oluja jasenovac i druga mucilista...............ovaj demon kaze da je gotovina nevin.........A njihov tkzv. papa kaze stepinac je njihov svetac!!!!!!! Koga oni to zajjebbavvaajuuuu!!!
Utorak 31.03.2015. 17:35
Čojete li Srbi!Kako govore,šta misle i šta vam žele Hrvati.Dali vam je to ušlo u uši,dali vam doprlo do mozga i dali još uvek verujete "bratskoj"usstaškoj priženoj ruci.Srbi prizovite se pameti konačno!
Sreda 01.04.2015. 00:12
А да се је-беш ти мало Милановићу! Чисто онако за сваки случај, ако је Шешељ није крив! Уст-аше су клале без суђења па би и ти мало! Али неће моћи више тако!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online