Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 05.03.2015.
10:39
jutarnji.hr A

Policajac iz Zagreba pljačkao banke: One su nemilosrdne

"Da, pljačkao sam. Kriza me pojela. Dugovi su se samo gomilali. Nisam video izlaz na kraju tunela. Nije mi bio cilj nikome da naudim. Zato sam koristio plastični pištolj. Imam ženu i troje dece... Treba preživeti, a banke su nemilosrdne", rekao je D. Š. (36), policajac iz Zagreba koji je proteklih mesec dana vodio dvostruki život.

wikimedia.org
Od porodice krio "drugi posao"

Policajac je krio od ukućana kako je dopunjavao kućni budžet jer je, osim uloge uzornog policijskog službenika, paralelno igrao i ulogu lopova. Pretvorio se u serijskog pljačkaša sa fantomkom koji je "zaradio" tačno 7.860 evra. A toliko zaradi za nešto manje od godinu dana ako mu se ne računaju praznične dnevnice. On je svakog meseca davao skoro 500 evra na razne kredita, od čega je samo rata za stan iznosila 260 evra.

- Ušao sam u začarani krug. Pozajmljivao sam i od prijatelja koji su mi izlazili u susret. I onda kad je njima trebalo da vratim i još banci da dam njen deo, opet sam pozajmljivao od drugih. Prisilio sam sam sebe na pljačke - otvorio je srce tužiocima i svojim kolegama suspendovani policajac D. Š.

Nije se trudio da im oteža istragu, jer su ionako svi dokazi bili protiv njega. Kod kuće ga još neko vreme zabrinuta supruga, roditelji i troje školske dece neće videti. Sudija mu je odredio mesec dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja dela.

U pljačke je odlazio svojim autom, a “operisao” je po Sesvetama, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Štakorovcu, Svetom Ivanu Žabnom i Dugom Selu, kao i na koprivničkom području. S fantomkom na glavi i plastični pištoljem u ruci ulazio je i u radnje. Na smrt preplašene radnice nisu ni primetile da je oružje zapravo igračka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.03.2015. 10:49
"Ne mogu da verujem" oni u Evropi a u dužničkom ropstvu ? Zar je on kao državni službenik bude nateran na ovo šta je sa radnicima i njihovim primanjima ?
Četvrtak 05.03.2015. 11:04
alal mu vera.svako koji opljacka banku,nije gresan
Četvrtak 05.03.2015. 11:36
Skoro sam bila u HR nekih 14 dana - dakle otkako tamo nisam 12 godina, nikad im gore nije bilo. "Nemamo kruha, nemamo 'leba" - uzviknula je kontraprosvednica usred Zagreba, dok su se suprotstavili šatorašima
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online