Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.01.2015.
16:42 >> 20:13h
vijesti.me, Beta, blic.rs A

CG: Brdo se sručilo na magistralu

U Budvi se oko podneva odronilo više od 1000 kubika stena, kamenja i zemlje i obrušilo se na glavnu magistralu na Zavali. Nema povređenih. Prete novi odroni.

Twitter
Brdo blokiralo put u Budvi, ali bukvalno: Odron zaustavio saobraćaj
 

Saobraćaj je obustavljen na toj deonici, a u pravcu Cetinja preusmeren je preko Njeguša, dok je do Bečića moguće stići jedino peške. U Budvi su zbog odrona nastale velike saobraćajne gužve, a policija će pretražiti mesto gde se desila nepogoda.

Velikom odronu, kako je reporterki “Blica Crna Gora” ispričao očevidac Željko Mirović sa Cetinja, prethodio je manji.

Meštani u strahu

Pukotina je još vidljiva u brdu i meštani su u strahu da se ono čitavo ne stropošta. Kažu da je ta deonica oduvek izgledala rizično i nije im jasno da nikada niko nije vodio računa da ona bude sanirana.

- Prvo je palo oko pola kubika materijala na put. Posle dva-tri minuta došli su neki momci sa kamionom da čiste put i onda se desila jedna čudna stvar. Počela je da se javlja pukotina u vrhu stene. Sve to sam gledao i vikao tim ljudima da se sklone. Bilo je strašno. Počeli su da beže. Vikao sam: “Bežite, bežite” i onda se ovo sve survalo na put. To je bila katastrofa. Bila je velika pukotina. Samo srećom niko nije stradao jer je tu bilo dosta vozila. Bio sam sa desne strane puta u kamionu. Moglo ih je sve poklopiti, sve bi se sručilo na njih - još u šoku ispričao je Mirović.

Sudeći prema njegovoj izjavi tragediju je sprečio upravo manji odron zbog kojeg je saobraćaj bio obustavljen. Da je u momentu velikog odrona na putu bilo automobila tragedija ne bi mogla biti izbegnuta.

Drama u Budvi trajala je nekoliko sati, iako su očevici kazali da ispod zemlje i obrušenih stena nema automobila. Tek kada je i policija to zvanično potvrdila, meštani su se smirili.

Budvani su šokirani i u strahu od novih odrona i klizišta. Ovaj događaj ponovo je aktuelizovao priču o divljoj gradnji duž crnogorske obale, kojom je posebno pogođena Budva i svi se pribojavaju mogućih teških posledica.

- Možda je ovo što se desilo samo upozorenje i trebalo bi reagovati dok smo još na vreme, jer ko zna šta se sve može dogoditi - prokomentarisao je jedan stariji Budvanin.

Saobraćaj je zatvoren i duge kolone automobila iz pravca Bara i Cetinja, kao i Kotora, Tivta i Herceg Novog čekale su dozvolu za prolaz. Do Budve jedino je moguće stići preko Njeguša i morskim putem.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i gradska služba za vanredne situacije stigli su na mesto nesreće.

Rađenović je kazao za podgoričke “Vijesti” da su u stalnom kontaktu sa Direkcijom za saobraćaj i da će na uklanjanju odrona biti angažovana operativa Crnagoraputa, čije su mašine stigle na mesto odrona. On je novinarima rekao da će do večeras biti oslobođena jedna traka puta.

Opštinske vlasti navode da se odron brda "nije mogao" sprečiti i navode da je privremeno rešenje "kidanje" brda za oko 15 metara, a trajno izgradnja saobraćajnice s četiri trake.

Nadležne službe u Budvi rade na otklanjanju velikog odrona. Pre uklanjanja odrona, geolozi će utvrditi kakvo je stanje na terenu.

Tokom dana u Budvi i celoj Crnoj Gori intezivno je padala kiša.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.01.2015. 05:10
To je Bozija Kazna i Opomena....Proso i Doso vam je veliki djavo i tako vam ucinijo zlo i propast.....pazite se koga primate u goste " moze glave da vam se odbije "
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online