Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 10.01.2015.
14:05
Srna A

Teroristi u Francuskoj koristili municiju iz BiH?

Teroristi, koji su u napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo" u Parizu ubili 10 novinara i dva policajca, koristili su municiju koja potiče iz BiH, piše "Glas Srpske". List navodi da je ugledna istraživačka agencija "Konflikt njuz", koja se bavi izveštavanjem iz ratnih zona, objavila fotografiju čaure za koju tvrdi da je pronađena posle krvavog pohoda terorista.

Beta/AP
Sumnja se da su braća Kuaši u napadu na "Šarli Ebdo" koristili municiju iz BiH
 

Na čauri je utisnuta oznaka "IK 86", a prema svetskom šifrarniku za municiju, reč je o municiji proizvedenoj 1986. godine u fabrici "Igman" iz Konjica, navodi "Glas Srpske".

Policije BiH i Francuske su u proteklih nekoliko godina izvele više akcija u kojima su uhapšeni šverceri i zaplenjena znatna količina oružja. Akcije su sprovedene pod indicijom da krijumčareno oružje i municija završavaju u rukama terorista.

Sumnja se da su oružje i municija nestajali iz vojnih skladišta pod plaštom uništavanja viška naoružanja, koje je obavljano uglavnom u firmama namenske industrije u Federaciji BiH (FbiH).

U Agenciji za istrage i zaštitu (Sipa), koja je vodila istragu o švercu i zloupotrebama prilikom uništavanja oružja, kažu da su završili deo posla i predali izveštaj Tužilaštvu BiH, a da na ostalim slučajevima još rade.

Iz Sipe ističu da su vršili provere u vezi sa švercom naoružanja iz BiH u Francusku i da znaju za mnogo nezakonitosti u vezi sa švercom naoružanja iz firmi namenske industrije u FBiH.

"U saradnji sa francuskim bezbednosnim agencijama proverićemo i informaciju da su teroristi u Parizu koristilu municiju iz BiH", navode u Sipi.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za bezbednost u bivšem sazivu parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je da su informacije da su teroristi koristili municiju iz BiH još jedan dokaz da je oružje iz BiH završavalo u rukama raznih militantnih grupa na raznim svetskim destinacijama.

POVEZANE VESTI

Subota 10.01.2015. 15:40
Pa pošteno im vratili oružje koje im je Francuska u "oslobodilačkom ratu "poklonila.Proklet zajam koji se ne vrati.
Subota 10.01.2015. 14:53
Koristili municiju iz bih, a prije je pisalo da je izbmegovic " Glavni vodja i financijer islamista "
Subota 14.11.2015. 11:26
da ne zaboravimo da je francuska vlada podržavala stvarenje mudžahindinskih jedinica u Bosni , da su Bernard Henri Levy i Kouchner , inače jevreji cionisti, slali im oružje da ratuju protiv nas. Danas im se nažolost nepravda vraća. Sve što loše činiš , uvek ti se vraća, to je Božiji zakon.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online