Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.12.2014.
14:15
mondo.me A

Poslodavac poklanjao kola, sad radnike šalje na krstarenje

Maksima koju je nametnula poslednja ekonomska kriza, da “mora više da se radi za manje para”, nije se dopala vlasniku najvećeg lanca prodavnica sportske opreme u Crnoj Gori Radomiru Novakoviću Cakanu.

Reuters
Blago zaposlenima kod Cakana! Na krstarenej kreću 9. januara (Foto: Ilustracija)
 

U jeku opšteproklamovane kampanje štednje, Novaković se odlučio na, za ovdašnje prilike, neuobičajen potez: 14 zaposlenih u prodavnicama Cakan sport nagradio je desetodnevnim krstarenjem Mediteranom!

I to nije sve: Uz radnike svoje kompanije, na krstarenje uz posetu najlepšim gradovima Mediterana, najluksuznijim brodom, najpoznatije kruzing kompanije u Evropi, Novaković je poslao i dvoje asistenata stomatološke ordinacije “Kalinić” iz Bara!

Cakan je i pre dve godine šokirao javnost u regionu nesvakidašnjim postupkom za standarde kojih se drže poslodavci na Balkanu. Tada je, takođe uoči Nove godine, najbolje radnike godine nagradio sa četiri nova automobila.

“Ove godine nisam imao toliko novca kao pretprošle, a želeo sam i da obradujem i da nagradim više zaposlenih u mojoj kompaniji, pa sam se odlučio na ovakav poklon. Izbor mi je olakšao dugogodišnji prijatelj Mihailo Miki Vukić, vlasnik agencije Alegra koja se trudi da razvije ovaj vid turizma u Baru i Crnoj Gori. On nas je častio jednim besplatnim putovanjem”, ispričao je Novaković za MONDO, uz opasku da je sa Vukićem sve isplanirao i organizovao još u septembru, ali je čuvao u tajnosti da bi nagrada imala efekat novogodišnjeg iznenađenja.

Na krstarenje kreće tri radnika Cakan sporta iz Podgorice, isto toliko iz Bara i Igala, po dvoje iz Bijelog Polja i Budve i jedan iz Kotora. Odluka da na krstarenje pošalje i dvije asistentkinje stomatološke ordinacije “Kalinić” takođe je deo Novakovićevog odnosa prema poslovnom partnerstvu.

“I sa doktorom Srđanom Kalinićem sam dugogodišnji prijatelj, ali i veoma zadovoljan klijent njegove ordinacije, pa sam iskoristio priliku da se zahvalim na toj saradnji”, rekao je uz osmeh poznati barski privrednik.

Dr Srđan Kalinić, oralni hirurg i vlasnik ordinacije, kaže da je dugo morao da ubjeđuje svoje asistentkinje da nije reč o šali.

“Uoči jedne manje intervencije u našoj ordinaciji, Cakan se pojavio sa dve čokolade i dva vaučera za kruzer. Morao sam danima da ubeđujem naše sestre nije reč o šali, iako je i mene šokirao uprkos tome što smo dugo prijatelji i što znam da voli da obraduje ljude” ispričao je ugledni oralni hirurg.

Na desetodnevno krstarenje šesnaestočlana “Cakanova ekspedicija” kreće 9. januara.

“Polazak je iz Đenove, a tokom kruzinga grupa će imati priliku da prošeta Venecijom, Rimom, Sicilijom, Marsejem, Barselonom, Tunisom... Putovanje će ih sigurno oduševiti jer idu najluksuznijim i najvećim brodom kompanije MSC, Splendidom, najatraktivnijom rutom sredozemlja”, prokomentarisao je direktor agencije “Allegra” Mihailo Vukić.

Novaković je u razgovoru za mondo.me priznao da je aranžman “upakovalo” i njegovo prijateljstvo sa Vukićem i Kalinićem, ali i želja da sledeća poslovna godina bude još uspešnija.

“Davno sam pročitao jedno istraživanje američkih psihologa da poslodavci misle da je njihovim radnicima najvažnija visina, dok su zaposleni na prvo mesto stavili poštovanje njihovog rada. Odabrao sam radnike koji su se zbilja najbolje pokazali u godini na izmaku i ovaj potez tretiram i kao investiciju - poslovnu ali i ljudsku. Jer, pravo bogatstvo je samo ono koje možeš da podeliš sa drugima”, zaključio je Novaković koji je nedavno nagrađen prestižnim crnogorskim priznanjem „Iskra“ za podršku zajednici, iskazanu kroz odnos prema zaposlenima, podršku razvoju sporta i pružanjem pomoći najranjivijim grupama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online