Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
48
Petak 28.11.2014.
10:39 >> 12:21h
Jutarnji.hr, Beta A

Milanović neće u Beograd zbog Šešelja

Hrvatski premijer Zoran Milanović otkazao je učešće na predstojećem sastanku u Beogradu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope sa Kinom, nezadovoljan reakcijom srpskih vlasti na povratak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, piše zagrebački "Jutarnji list".

Nezadovoljan reakcijom srpskih vlasti: Zoran Mihajlović
 

Premijer Hrvatske Zoran Milanović neće doći 16. decembra u Beograd, jer je očekivao da se vlast u Srbiji korektno i jasno izjasni o ponašanju i istupima Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga, potvrđeno je agenciji Beta u Vladi Hrvatske.
 

"Premijer Milanović je očekivao od vlade u Beogradu da se korektno i jasno izjasni o ponašanju i istupima Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga, pogotovo što je Šeselj tokom 90-tih bio u istoj političkoj stranci kao i ljudi koji danas vrše vlast u Srbiji", rekao je portparol Vlade Nikola Jelić agenciji Beta.

On je dodao da je Milanović očekivao da se vlast u Srbiji "ogradi od Šešeljevih istupa, a a budući da to nije učinjeno u takvim okolnostima smatra da bi bilo smešno ići u Beogradu". Premijer je, dodao je Jelić, očekivao kontruktivnije i razumnije ponašanje beogradskih vlasti.

Vlade Hrvatske uskoro će objaviti i izjavu premijera Zorana Milanovića.

Jutarnji navodi da će umesto njega na sastanak verovatno doputovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, čiji boravak, kako navodi list, u Srbiji neće imati nikakav politički prizvuk.

Prema informacijama, kojim raspolaže ovaj hrvatski list, Milanović se u bližoj budućnosti neće sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U tekstu se podseća da je inicijativu za taj susret dao predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac kako bi premijeri pokušali "prevazići probleme iz prošlosti".

Milanović je posetio Beograd u januaru 2013, a tri meseca kasnije Vučić je boravio u Zagrebu i sastao se sa političkim vrhom Hrvatske.


Hrvati usvajaju deklaraciju o Šešelju

POVEZANE VESTI

Petak 28.11.2014. 10:53
o Boze, pa koji su smradovi ovi Hravati, za ne poverovati.... Zar moze neko da ima toliko kompleksa.... Jos malo ce nas kriviti kada je oblacno vreme kod njih.... umiru od dugova i gladi, pa udri po nama Srbima, samo da bi lagali narod.... pojesce vas sopstvena mrznja.... SMRADOVI!
Petak 28.11.2014. 10:54
Samo Šešelj može da reši stvari na BALKANU a MILANOVIĆ I VUČIĆ SU NEBITNI U OVOJ PRIČI.
Petak 28.11.2014. 11:11
A pa nemoj tako Milanoviću, neko će pomisliti da si se uneredio a da si pri tom svestan da ce granice srbo-katolicke NDH iscrtane u Londonu ziveti isto koliko i fasizam anglo-saksonaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online