Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 15.11.2014.
10:47
B92 A

Hrvatska: Kupili devojčicu da bi je mučili

U Novskoj u Hrvatskoj, roditelji su prodali "mladoženji" 15-ogodišnju ćerku za nekoliko hiljada evra. Kupci su je prisiljavali na seksualne odnose i težak rad.

Nisam želela seksualne odnose, ali 17-godišnjak je insistirao na polnom odnosu
 

Zagrebački "Jutarnji list" objavio je da je devojka posle tri meseca ropstva u kući u Zaprešiću, 9. novembra, iskoristila nepažnju mučitelja i pobegla je. Policija je uhapsila njene roditelje i osobe koje su je kupile i zlostavljale.

"Molim vas pomozite mi! Zatočili su me i silovali' - zavapila je 9. novembra po utrčavanju u voz na zaprešičkom području 15-godišnja tinejdžerka dok je bežala od svojih "kupaca" koji su za njom jurili.

Ona je tog dana iskoristila trenutak nepažnje ukućana koji su ju doslovce kupili. Iskočila je kroz kuhinjski prozor na slobodu.

Otrčala je do železničke stanice bežeći pred 17-godišnjim mladoženjom koji ju je, prema navodima prijave, dan ranije silovao.

Devojci su pružene sve vrste pomoći, institucije su se digle na noge, a policija je uhvatila i privela na obradu njene roditelje, nesuđenog svekra, svekrvu, ali i mladoženju.

Oni su osumnjičeni za trgovinu ljudima, dok se maloletni mladoženja tereti i za polnu zloupotrebu deteta mlađeg od 15 godina i za polni odnos bez pristanka.

"Jutarnji list" piše da je agonija po 15-godišnjakinju počela je sredinom maja u Novskoj kada su njeni roditelji za nekoliko hiljada evra dogovorili njenu prodaju.

Mladić star 17 godina odabrao ju je po izgledu, nakon čega su roditelji mladića 30. avgusta došli po "ropkinju", ostavili novac i odveli ju u porodičnu kuću na području Zaprešića.

"Uzeli su mi rodni list i domovnicu. Nisu me puštali nikuda. Stalno sam bila pod njihovim nadzorom. Prisiljavali su me na težak fizički rad bez prekida i odmora. Nisam želela seksualne odnose, ali 17-godišnjak je insistirao na polnom odnosu.

Ponovo me prisilio na seks 8. novembra. Jutro posle, odlučila sam pobeći i utrčati u voz", kroz suze je pričala istražiteljima 15-godišnja devojka.

U međuvremenu su njene noćne more zadržane u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja dela, ali i uticaja na svedoke dok je sudija za maloletnike 17-godišnjaku odredio mere nadzora.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 11:31
Toliko rupa po putevima a zlocinci u zatvorima sjede u toploj sobi a posten narod jos mora da ih hrani.Ovakve treba u kamenolom,lopatu,budak i nek rade pod pendrecima.Sve dok se ovako nesto ne sprovede nikad ovom kriminalu kraja nema. Djecu zlostavljati, Ko su ti zakonodavci da se ovako nesto desava?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online