Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 03.11.2014.
16:21
Beta A

Amerikanci zadovoljni gej paradom u CG

Američka ambasada u Podgorici pohvalila je danas crnogorsku vladu zbog podrške paradi LGBT zajednice, koja je održana u nedelju u glavnom gradu Crne Gore.

Orilo se u Podgorici: "Oj svijetla majska Zoro, LGBT Crna Goro"
 

Podgorička nevladina organizacija Crnogorska kulturna mreža (CKM), međutim, kritikovala je vladu zbog, kako je ocenjeno, velike podrške paradi. Ta organizacija je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića zatražila da saopšti koliko je jučerasnja parade koštala državu.


U saopštenju CKM je ocenjeno da Vlada treba da se više posveti unapređivanju nacionalnog identiteta Crnogoraca i Crne Gore nego ovakvim događajima koji, prema njihovoj oceni, štete ugledu države.


Vladi je poručeno da ne treba da prihvata sve što doalzi iz Evropske unije, a CKM navodi da dobija mnogo manju finansijsku i svaku drugu podršku na realizaciji njenih aktivnosti u pravcu jačanja državnog i nacionalnog identiteta Crne Gore nego što je dobila pomenuta parada.


Američka ambasada, pak saopštila je da uspeh i mirni karakter Povorke ponosa u Podgorici pokazuje da raste broj građana u Crnoj Gori koji su posvećeni ljudskim pravima i slobodama. Amabasada je čestitala organizatorima i učesnicima Parade ponosa i posebno pohvalila ulogu crnogorske policije koja je, kako je ocenjeno, pokazala profesionalizam u prevenciji nasilja.


U paradi pripadnika i pristalica LGBT zajednice u Podgorici učestvovalo je oko sto osoba. Povorka je protekla bez ijednog incidenta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 16:37
A zasto ne teraju Saudisku Arabiju i Emirate na te parade ponosa.Tamo vlada smrtna kazna za Homoseksualce pa valjda to i tamo treba propagirati.Otkada to odjednom seksualnost koja je privatana stvar ima dimenzije politike ucena.Videli Ameri da kleptomani u Crnoj Gori i izdajice u Srbiji zarad vlasti pristaju na sve i svasta.Ko stiti prava gladnih ljudi koji od crvenog krsta dobijaju konzerve bez Hleba.Ko demonstrira za prava dece da ne idu gladna na spavanje?Pa zar na Balkanu vise nema Politicara koji ima srca i muda da se suprotstavi ovim glupostima koji ne pomazu nikome pa ni tim ljudima koji idu na tu paradu ponosa.
Utorak 04.11.2014. 00:01
"...Američka ambasada u Podgorici pohvalila je danas crnogorsku vladu zbog podrške paradi LGBT zajednice...." ПАРАДА УСПЈЕЛА ЈЕР У ЦГ ИМА ПСОВКА...."ОЦА ВИ ОЧИНА У ВР' ВРЦА РЕПА *ЕБЕМ".... ПС:парада успјела...понос умро....СЛАВА МУ !!!
Ponedeljak 03.11.2014. 16:50
.ебали им Амери оца у вр гузице, па су зато ови парадирали. Све ово се дешава и Србији и Црној Гори због .едера на власти.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online