Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.10.2014.
21:21
24sata.rs A

"Čudo" od Crnogorca: Radi šest poslova!?

Mladi Miljan Marsenić bio je prepoznatljivo lice mnogim turistima koji su ovog leta posetili crnogorsko primorje. A kako i ne bi kada je radio šest poslova!

Naime, ovaj Beranac, letos je obavljao šest poslova zbog čega je i nemačka "Norddeutscher Rundfunk" televizija, NDR objavila priču o mladiću iz Crne Gore koji ruši stereotipe o crnogorskoj lenjosti.

Miljan apsolutno ruši stereotipe o crnogorskoj lenjosti
 


Miljan je ovog leta obavljao posao turističkog vodiča, prevozio je turiste na željene destinaije, izdavao, dostavljao i preuzimao rent a car vozila, predavao nemački jezik u tivatskoj školi "Arcadia", obavljao posao prevodioca i radio u budvanskom bioskopu Cinema 8D.


On kaže da je na poslu provodio između 12 do 22 sata dnevno, ali tvrdi da mu to nije teško padalo.
- Svaki od ovih poslova zahteva punu pažnju i koncentraciju, ali u pitanju je samo postavljanje i prilaženje poslu. Ukoliko sve ozbiljno shvatite i shvatite koliko vam to sve znači onda ide lako a samim tim i dobro - kazao je Miljan za CdM.


Loše je to, kaže, što na raspolaganju ima malo slobodnog vremena koje uvek provodi sa porodicom. Podrška porodice bila je i jedan od glavnih razloga zašto se Miljan upustio u ovu avanturu.


- Odlučio sam da obavljam više poslova jer sam imao pomoć brata i supruge koji su na nekim poslovima radili zajedno sa mnom i koji su me, kad ja nisam bio u mogućnosti da obavljam neke od poslova, menjali. To su bili poslovi transfera putnika, poslovi u bioskopu i rent a car službi. Tako mi je padalo lakše da prihvatim i uz njihovu pomoć odradim posao kvalitetno. Naravno više poslova obavljam zbog finansija - kaže Miljan.

Priča o mladiću iz Crne Gore koji u jednom danu obavlja više poslova dospela je do nemačkih reportera na inicijativu turista koji su posetili Crnu Goru.

- U jednom od poslova, poslu turističkog vodiča jednoj grupi turista pomenuo sam situaciju u Crnoj Gori i to da, na žalost, nije dovoljno obavljati samo jedan posao, nego da je potrebno raditi dva, tri pa čak, kao i u mom slučaju, pet - šest poslova. To je nekako došlo do nemačkih medija i jednog dana sam dobio poziv da moj radni dan zabileži nemačka televizija. Tako smo došli do dokumentarca sa mojih pet zabeženih poslova u jednom danu - objašnjava Miljan, koji veruje da svojim primerom ruši stereotipe o lenjosti Crnogoraca.

 

- Publika u Nemačkoj je bila oduševljena voljom i ambicijama jednog mladića u Crnoj Gori, posebno što su već blago poznati stereotipi o našem narodu. Sada Nemačka ima mišljenje o nama kao što smo mi nekad imali mišljenje o nemačkom radnom narodu - ocenjuje Miljan i dodaje da su nakon reportaže na NDR-u usledile i nove poslovne ponude.

- Nakon emitovanja emisije dobijao sam punude da radim u Nemačkoj, ali ja svoju budućnost vidim u Crnoj Gori - kaže ovaj dvadesetsedmogodišnjak i dodaje da se toliko navikao na intezivni ritam rad da mu i ideja o obavljanju samo jednog posla sa punim radnim vremenom zvuči pomalo dosadno.

- Na žalost, taj prijedlog za mene bi zvučao monotono, ali uz cenu određene sigurnosti za dalju budućnost bih pristao i na samo jedan posao - odgovara Miljan.

Ponedeljak 13.10.2014. 20:51
".....Naime, ovaj Beranac, letos je obavljao šest poslova ......On kaže da je na poslu provodio između 12 do 22 sata dnevno, ali tvrdi da mu to nije teško padalo...." Е сад да ли ико од вас вјерује у ову његову бајку??? Радити толико "послова" у толико пуно времена што значи да је спавао само ДВА САТА.....може да буде ал' мало сјутра !!! Па прије 10-ак дана је овдје био текст о некој американки која је радила 4 посла и од премора умрла у колима..... Сад овај млади делија испаде неки ЦГ киборг са јапанским генима.....хе...хе....иди бегај!!!
Ponedeljak 13.10.2014. 02:28
Ovaj to samo pred kamerama toliko vremena proveo,poslije opustanje u ladu jer se preforsirao,osim toga sa njim radi brat i supruga,da je bas tako nagal prihvatio bi ponudu u Njemackoj,ali tamo treba da se radi citav dan i svaki dan.
Ponedeljak 13.10.2014. 09:20
U Crnoj gori kad neko trazi posao isto je kao i da trazi kramp jer drugo mu i ne gine.Nigdje ne vidim da je lik negdje nesto kopao,zidao cistio tako da ovo sve gore navedeno ne moze se racunati jer se to u Crnoj gori ne racuna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online