Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 13.08.2014.
12:35
Jutarnji A

Nasmrt prebio komšijinu ždrebad

Zbog premlaćivanja dva ždrebeta stara 2,5 meseca, koja su od zadobijenih povreda uginuli, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 50-godišnjaka iz Sušina kod Đurđenovca u Hrvatskoj.

Motkom mlatio ždrebe dok nije palo
 

Nasilnik se tereti da je tokom jula, u razmaku od desetak dana, povredio ždrebad svog komšije Zorana Kragojevića, uzgajivača zaštićene vrste "hrvatskog hladnokrvnjaka". Oba ždrebeta su posle nekoliko dana lečenja i pokušaja spasavanja uginula i to, kako kaže Kragojević za "Jutarnji list", u velikim mukama.

"Bilo je strašno gledati ih kako se pate. Pokušali smo sve ne bismo li ih izlečili, ali nije im bilo pomoći. Prvo ždrebe je povređeno sredinom jula, ali nisam video ko je to uradio. Mislim da je reč o istom čoveku protiv kojeg je policija sada podnela krivičnu prijavu za oba slučaja. Ždrebe sam našao na pašnjaku. Ležao je u agoniji, nije mogao da se sam podigne na noge... Posle tri nedelje lečenja je uginuo, kao i drugo ždrebe, koje je komšija s kojim sam odrastao napao 24. jula", rekao je vlasnik konja, koji je video drugi napad.

Samo ih je malo kamenom

Komšija koji je osumnjičen da je premlatio ždrebad kaže da nije tačno da ih je izudarao, već da je samo jednog "poterao kamenom" jer mu je smetalo što su konji pasli blizu njegove kuće.

Tada se komšija zatrčao iz svoga dvorišta na pašnjak nasuprot njegove kuće i nekom drvenom batinom krenuo da udara nedužno biće. Razvalio mu je donju vilicu, naneo povrede kičme i nogu, koje su bile toliko teške da je ždrebe uginulo, uprkos silnom trudu veterinara i ukućana da ga spasu.

"Stvarno mi nisu jasni motivi tog čoveka s kojim nikada ranije nisam imao problema ni sukoba, niti mislim da su mu moji konji činili neku štetu. Reč je o dobroćudnim životinjama s kojima se i deca igraju kada ih roditelji dovedu iz okolnih mesta", rekao je Kragojević, koji sada u svom krdu ima 48 "hrvatskih hladnokrvnjaka".

Osim patnje koju je proživeo, Kragojević je i financijski oštećen jer je jedno ždrebe na tržištu vredno oko 650 evra, plus troškovi lečenja i odvoženja na kafileriju.

Sreda 13.08.2014. 12:38
Odmah prebiti njega! Na mrtvo! Gmaz matori od Nečovjeka!
Sreda 13.08.2014. 14:42
Mi smo gori nego zivotinje,one bi nama trebale drzati lekcije o nekim stvarima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online