Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.08.2014.
06:46
Ž. Marković - Vesti A

Dve žrtve i sedam siročića

Poplave u Republici Srpskoj odnele su prve žrtve. U naselju Barakovac kod Čelinca juče su pronađena dva beživotna tela Darka Stanojevića (37) i njegove poznanice Petre Živković (42). Prema nepotvrđenim informacijama, njih je bujica koju je izazvao Crni potok bukvalno odnela kada su pokušali da prođu poplavljenim delom seoskog puta.

Poplave u Republici Srpskoj uzele novi danak
 



Nezvanično saznajemo da je bujica automobil u kojem su se nalazili Stanojević i Živkovićeva gotovo kilometar nosila kroz korito potoka. Njihov nestanak prijavljen je u sredu naveče, a pronađeni su juče ujutro kada su meštani na mestu gde potok skreće primetili veliki nanos mulja i blata. Niko nije ni slutio da se ispod te gomile nalazi automobil sa žrtvama.


Kako smo uspeli da saznamo, iza Stanojevića je ostalo četvoro maloletne dece, a iza Živkovićeve troje.


Stanojeviću je prošle godine umrla majka, a dva brata poginula su mu tokom rata.
Radenko Stanojević, brat nastradalog, nalazi se na licu mesta i konstantno ponavlja, "šta me je ovo poteralo".


On je ispričao da je krajem avgusta trebalo da uda kćerku, što će morati da otkaže.


- Živkovićeva je bila u gostima kod Stanojevićevih, a jedan njegov prijatelj je takođe trebalo da dođe do njega. Međutim, on mu je javio da se zaglavio u poplavi, pa je Darko pošao da ga izvuče. Petra je krenula s njim u automobilu do lokalne autobuske stanice. Na putu da pruže pomoć prijatelju, zahvatila ih je bujica - tvrdi jedan od meštana.

Jedinstven registar štete

Premijerka Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će majske i avgustovske poplave u Republici Srpskoj biti tretirane na isti način u jedinstvenom registru štete.
- Sve ovo što se sada dešava smatramo kontinuitetom majskih poplava, budući da je u pitanju poremećaj koji u rasponu od nekoliko sedmica pravi štetu sličnog ili novog tipa - rekla je Cvijanovićeva. 


Moguće je da njih dvoje neće biti jedine žrtve novih katastrofalnih poplava koje su, za samo tri meseca, po drugi put pogodile BiH.


Inače, kiša je juče stala u većem delu BiH, pa se i situacija donekle smirila. Reke Vrbanja i Vrbas, u banjalučkom kraju, jesu bile pod kontrolom, situacija u Banjaluci se smirivala, jer su padavine prestale, ali već sada je jasno da je u brojnim kućama i, naročito, podrumskim prostorijama u nekoliko gradskih naselja, pričinjena znatna materijalna šteta.


U Doboju je Bosna takođe bila pod kontrolom, ali stanovnici ovog grada nisu mirno spavali, pa su mnogi svoje automobile izvezli u viša gradska naselja. Pojedini putevi u zemlji i dalje su bili neprohodni, ali nadležni uveravaju da će, ako padavine do vikenda prestanu, već za vikend uglavnom svi biti prohodni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online