Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 22.07.2014.
19:54
Beta A

Američki ambasador preporučio Dodiku jogu!

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH, Nikolas Hil preporučio je predsedniku RS Miloradu Dodiku da se bavi - jogom.

Milorad Dodik dobio odgovor od američkog ambasadora 

To je Hilov odgovor na Dodikov zahtev upućen Predsedništvu BiH i ministru inostranih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji da pokrenu postupak proglašenja tog američkog zvaničnika osobom nepoželjnom u BiH.

"Ja samo radim svoj posao. i ne mogu se brinuti o tim stvarima. Čini mi se da svaki put kad govorim o gospodinu Dodiku, njegov krvmi pritisak poraste. Naravno, to me brine. Jedan moj prijatelj, Srbin, predložio je da mu preporučim jogu", kazao je Hil novinarima u Foči.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je prošlog četvrtka, 17. jula, zatražio od članova Predsedništva BiH i ministra Lagumdžije da pokrenu postupak proglašenja otpravnika poslova Ambasade SAD Nikolasa Hila osobom nepoželjnom u BiH.

Dodik je tada rekao da na time traži zaštitu institucije predsednika Republike Srpske od "neprimerenih napada", kao i zaštitu dostojanstva svih institucija u BiH predviđenih Dejtonskim sporazumom i Ustavom.

Dodik rekao za diplomatu SAD da je lažov

Predsednik RS je ocenio i da je Hil svojim izjavama o korupciji u vrhu vlasti RS "izašao ne samo iz okvira diplomatskog govora i odnosa prema unutrašnjepolitičkim temama zemlje-domaćina, nego i iz okvira pristojnog govora uopšte".

Prethodno je Hil u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije lidera tog entiteta, kronizma, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koje su pritegnute kako bi ignorisale mito i osigurale da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama". 

Dodik je zbog toga nazvao Hila "patološkim lažovom i dokazanim smutljivcem" i optužio ga da u SAD šalje "lažne izveštaje".

Mediji u Sarajevu danas su, pozivajući se na nezvanične izvore, objavili da je ministar spojnih poslova BIH, Zlatko Lagumdzija obavestio Predsedništvo BiH da ne postoje uslovi da otpravnika poslova Ambasade SAD u Sarajevu Nikolasa Hila proglase personom non grata u BiH.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 20:03
Ti njemu preporuči da ide u fakire pa može da leži na ekserim.
Utorak 22.07.2014. 20:15
Tvoj prijatelj Zdravko Krsmanovic je...mu sjeme i pleme...Idite na Zelengoru da jedete jagnjetinu.E Foco ,sta si docekala, da vam jedan izdajnik Krsmanovic kroji sudbinu i bogati se na vasoj muci i nevolji...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online