Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.07.2014.
00:11
Beta A

Ambasador Japana zaprepašćen bahatošću političara BiH

Narodni demokratski pokret (NDP) Dragana Čavića podržao je stavove ambasadora Japana u BiH Hidea Jamazakija, navodeći da je vlast Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njegovih koalicionih partnera, kako u Republici Srpskoj (RS), tako i na nivou BiH - "izgubila kompas".

Ambasador Japana ne može da veruje kako se troše sredstva poreskih obveznika u BiH
 

"Korupcija, nepotizam, rotaciona svetla za nižerazredne činovnike i pljačka vlastitog naroda su nepojmljivi u Japanu", navodi se u saopštenju NDP-a i dodaje da je to očigledno zaprepastilo i Jamazakija i izazvalo njegovu reakciju i kritiku političara u BiH.

Iz NDP-a pozivaju građane RS da na izborima 12. oktobra "kazne bahatu i neodgovornu vlast i da ne dozvole dalje urušavanje RS i njeno pretvaranje u privatnu svojinu Milorada Dodika i njegovih kumova i tajkuna".

Ambasador Japana danas je izrazio razočaranje zato što nadležne institucije u BiH još nisu predstavile plan obnove zemlje nakon poplava, što podrazumeva jasno identifikovanje prioritetnih projekata uz predloženi vremenski okvir za njihovu realizaciju.

On je primetio da političari u BiH pod policijskom pratnjom, velikom brzinom pretiču druga vozila, neretko u potpunosti zanemaruju važeće saobraćajne propise, i svojom bahatom vožnjom dovode u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

"Ovo opažanje navelo me je na pomisao da se zapitam ko su to zvaničnici BiH kojima se dodeljuje policijska pratnja i koliko se novčanih sredstva izdvaja iz budzeta za ove namene? Da li postoje bolji načini da se troši novac poreskih obveznika u BiH? Dozvolite mi da istaknem da u Japanu jedino premijer države ima pravo na dodelu vozila pod pratnjom", istakao je ambasador Jamazaki.

Vlada Japana iskazala je na Međunarodnoj donatorskoj konferencija za BiH i Srbiju, održanoj u Briselu pod nazivom "Obnavljamo zajedno", spremnost da odobri finansijsku pomoć u iznosu 10 miliona KM (oko pet miliona evra) za BiH u svrhu obnove područja najteže pogođenih nedavnim razornim poplavama.

I ovaj i drugi vidovi pomoći Vlade Japana za BiH realizovaće se isključivo na osnovu predloženih projekata.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 01:30
Ovim nasim bibcima to nikada do usiju nece stici , a i ako stigne , oni imaju obraze ko rudarske cipele, nego bjezi ti u Japan dok ne prolupas. Zato sam napustio BiH zbog olosa koji sebe nazivaju politicarima.Ziv mi bio i sve ti najbolje zelim u zivotu.Cao
Utorak 22.07.2014. 01:55
Sve je u Japanu divno a iz Fukusime svakog dana u Tihi okean iscuri vise hiljada kubika radioaktivne vode...
Utorak 22.07.2014. 10:17
Могао би да се јави и јапански амбасадор у Србији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online