Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 21.07.2014.
12:05
Srna A

''Za Srbiju i Srpsku najbolje da budu neutralne''

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić ocenio je da je za Srpsku i Srbiju najbolja politika vojne i političke neutralnosti.

Balansiranje u politici: Obrad Kesić
 

"Predsednik Srpske Milorad Dodik podržao je Rusiju u vezi s Krimom, a isto tako je podržao Izrael i poziciju SAD u vezi s Izraelom. Tu jasno vidimo balans. Srpska može i treba da bude pouzdan partner i Amerike i Rusije", istakao je Kesić.

On je za "Nezavisne novine" rekao da mogućnost jačeg angažmana međunarodne zajednice u BiH posle izbora nije zasnovana na realnosti, jer je BiH na periferiji američkih interesa, te da američka administracija nema kapaciteta da usmeri pažnju na periferni problem.

Pročitajte još:

* Vašington zagovara ukidanje Srpske!

* Posle Kosova i Krima, sve granice mogu da se promene u Evropi

* Obama nema pojma o Kosovu!

Kesić kaže da ne spada u one koji veruju da je američka politika probošnjačka i ističe da je ta iluzija - da je američka politika probošnjačka štetna za Bošnjake, jer održava očekivanje da će Amerika nešto da učini za njih.

Govoreći o tenzijama na relaciji predsednik Srpske - otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil, Kesić je naveo da je Hil došao u situaciju da nekako lično doživljava te tenzije, koje su postojale još od početka njegovog mandata zbog odnosa između bivšeg ambasadora Muna i rukovodstva Srpske, posebno sa predsednikom Dodikom.

On je dodao da je Hil te tenzije nasledio i da se loša inercija sad produbila, i ocenio da je u tome Hil pomalo prekršio i diplomatski kodeks.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 12:25
KASNO JE ZA NEUTRALNOST . ONAJ što je tvorac te strategije OTIŠAO JE IZ POLITIKE POSLE PORUKE KOJU MU JE NAROD POSLAO NA IZBORIMA . Pošto SRBI uvek nepogrešivo izaberu na ih predvode NAJVEĆI DUŠMANI TO JE I OVOG PUTA URAĐENO TAKO DA NAM SPASA NEMA . IZDAJNICI , BANDITI I PLJAČKAŠI SU UZJAHALI NAROD TAKO DA BEZ REVOLUCIJE NIKAKVIH PROMENA NEĆE BITI .
Ponedeljak 21.07.2014. 12:20
питајте народ...ево,пустите мал ода људи кажу на коју страну окрећу главу? нема неутралности,не ми,него амери и нато њихов неће дозволити неутралност...зато на време ка Русији,јер пре или касније еу и амери ће нас поставити испред браће,против њих...ево вам ових дана припреме терена на све стране...
Utorak 22.07.2014. 01:10
Cinjenica je da je americka uloga u ratu na prostorima bivse Jugoslavije za Srbe bila katastrofalna, i da nam nase iskustvo govori da moramo biti maksimalno oprezni kada su Amerikanci u pitanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online