Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 15.07.2014.
16:30
Beta A

Dodik rekao za diplomatu SAD da je lažov

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Nikolas Hil "patološki lažov i dokazani smutljivac".

Oštro po američkom političaru: Milorad Dodik
 

Kako su preneli banjalučki mediji, Dodik je rekao i da je Hil bitno doprineo da dođe do eskalacije sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Komentarišući Hilovu izjavu da u Republici Srpskoj ključa nezadovoljstvo zbog "endemske korupcije rukovodstva ovog entiteta", predsednik RS je novinarima u Šamcu rekao da Hil "bezočno laže i da je laž sve što je rekao i sve što govori".

"Njegove izjave u vezi sa rukovodstvom Republike Srpske se pre svega odnose na mene. Priča koju je SDS proturio pre više od 10 godina u vezi sa mojom imovinom na Kipru je potpuna laž. Verujem da Hil to namerno čini da bi podržao SDS, a verujem da je i patološki lažov", kazao je Dodik.

Otpravnik poslova američke ambasade u BiH Nikolas Hil je pre nekoliko dana u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije lidera ovog entiteta, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koji su pritegnuti kako bi ignorisali mito i osigurali da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama".

Dodik smatra da je žalosno da se predstavnik jedne ambasade, kakva je američka, na taj način ponaša u jednoj zemlji, ocenivši da Hil svojoj centrali u SAD šalje lažne izveštaje.

"To je njegova lična pozicija. Što se tiče SAD, mislim da su zarobljenik takvih frustriranih i loših ljudi, koji su na terenu i godinama pravdaju svoje visoke plate ovde time što šalju lažne izveštaje", naglasio je on.

Dodik smatra da Hil ne bi trebalo da bude u BiH, ali da u ovoj zemlji "hodaju takvi smutljivci".

"Pošto je BiH takva kakva jeste - nikakva i smešna, nedorečena i neodrživa, onda mogu takvi smutljivci da hodaju po njoj i da im jedan dio BiH aplaudira na laži, te na taj način podržava takve mešetare, koji u suštini ne donose ništa dobro", kazao je on.

Dodik tvrdi da BiH ne može opstati bez dogovora, ali da sa takvim ljudima, "kao što je Hil", nema mogućnosti dogovora. "Dabogda nestala (BiH) što pre", naveo je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.07.2014. 16:35
Најбољи српски политичар!
Utorak 15.07.2014. 17:00
Svaka cast, Milorade !
Utorak 15.07.2014. 16:56
Te Diplomate navikle na ove mulce u Beogradu koji samo klimaju glavom.Sta bi sve oni dali samo da ga nema ili da ga ucutkaju.Sami su krivi kada misle da na Balkanu mogu drugacije da se ponasaju nego u nekoj drugoj zemlji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online