Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 13.07.2014.
14:27
Srna A

"SAD i S.Arabija finansiraju projekat Prirodna Albanija"

Penzionisani profesor Fakulteta za bezbednost u Skoplju Ivan Babamovski rekao je Srni da je u Makedoniji na delu realizacija platforme o ujedinjenju Albanaca u državnu tvorevinu "prirodnu Albaniju", za šta se sredstva obezbeđuju iz SAD i Saudijske Arabije.

Protesti u Skoplju predstavljaju uvertiru u realizovanje projekta "Prirodna Albanija"
 


"Nije slučajno što su se na demonstracijama Albanaca u Makedoniji videle povezane zastave Albanije i Saudijske Arabije", istakao je Babamovski.

Bivši obaveštajac, a zatim profesor Fakulteta za bezbednost, podsjetio je da je projekat "prirodna Albanija", u kojem bi osim Albanije i Kosova, bili uključeni i delovi Makedonije i Srbije, pokrenuo 2010. godine direktor Instituta za regionalne prognoze u Tirani Kočo Danaj.

"Iako se albanske nacionalističke težnje o širenju granica odnose i na deo Grčke, za sada se mudro ćuti zbog 900.000 albanskih državljana koji su na različite načine radno angažovani u toj zemlji", pojasnio je Babamovski.

On je podsetio da je "rok za stvaranje `prirodne Albanije` 15. juni naredne godine".

Prema njegovim rečima, više nisu u pitanju nacionalna i ljudska prava, već osvajanje teritorija na kojima će se stvarati prostor za širenje snaga kalifata prema Evropi.

Babamovski je rekao da postoji opasnost od širenja radikalnog islama u regionu i da će protesti Albanaca u Makedoniji biti nastavljeni.

"Pod zastavom islamizma, završena je prva faza ulaska radikalnog islama u EU preko Balkana i sada se prelazi u višu fazu – panislamizam", rekao je Babamovski.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da su Makedonija i Crna Gora najslabije karike za nove aktivnosti pripadnika džihada na Balkanu.

"U Skoplju će biti demonstracija i ubuduće. Bezbedonosne snage svedene su na minimum, a službe nemaju kontrolu", upozorio je ovaj bivši makedonski obaveštajac.

Ivan Babamovski je početkom juna u Skoplju promovisao knjigu "Novinari i reporteri kao špijuni" u izdanju "Slobodnog pečata" .

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.07.2014. 14:32
nece biti mira dok se ne istrebe vaske.
Nedelja 13.07.2014. 14:41
REPUBLIKA SRPSKA I SRBIJA MORAJU POD HITNO DA SE UJEDINE U JEDINSTVENU DRZAVU !!!!!!! Opasnost se nadvila nad Srbima sa svih strana.
Nedelja 13.07.2014. 14:36
To i jeste plan svetskih mocnika. Ojacati Albance, medjunacionalne tenzije iz proteklog rata non-stop podgrejavati, tako da u datom momentu bukne sveopsti regionalni, a sudeci po ulozi u istoriji ovog prostora, mogao bi se pretvoriti i u novi Svetski rat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online