Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 12.07.2014.
17:38
Srna A

"U Srebrenici nije bilo genocida"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da se u Srebrenici nije dogodio genocid, nego zločin i da Republika Srpska odbija bilo kakvo prihvatanje kvalifikacije genocida samo zato što Bošnjaci smatraju da to svi treba da prihvate.

Zločin, a ne genocid: Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske
 

"Genocid se nije dogodio u Srebrenici, a to što neko misli da sve druge treba da natjera da misle kako oni misle je druga stvar", rekao je Dodik, komentarišuću usvajanje federalnog zakona koji predviđa zakonsku kaznu za negiranje genocida u Srebrenici.

Dodik je izjavio u Novom Gradu da je apsurdna priča Bošnjaka o zaštiti Srebrenice, jer se ova opština nalazi u Republici Srpskoj, a ne u Federaciji BiH. "Nije se desio genocid - desio se zločin. Za taj zločin treba da odgovaraju oni koji su ga počinili i oni već odgovaraju", rekao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je naglasio da niko u Srpskoj nema obavezu da prihvati da je reč o genocidu samo zato što Bošnjaci smatraju da svi to treba da prihvate i zato što su neki u Evropi i okruženju to prihvatili sistemom manjeg otpora.

Pročitajte još:

Groblje u Potočarima

* Dodik poručio BiH: Zakon o Srebrenici možete okačiti mačku o rep

* Komemoracija bez poziva na mržnju

* "Turska ohrabruje Bošnjake na agresivnost"

"Istorijske činjenice i činjenice na terenu ne govore tako. To što je bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić potpisao sramno izvještaj o stradanju više od 8.000 Bošnjaka je nešto što ne može da bude osnova za tvrdnju o genocidu", rekao je Dodik.

On je naveo da je na mnogim prostorima stradalo puno više ljudi, navodeći primer Broda na Drini udaljenog 15-ak kilometara nizvodno od Višegrada, gde su u dva dana ustaške jedinice, u čijem su sastavu bili muslimani, ubile 6.000 Srba, što govori na koji način se ovdje pokušava selektivno prikazati istorija.

"Mi ne sporimo da je u Srebrenici bio zločin i da je bio nepotreban. Ja izražavam žaljenje i saučešće zbog stradalih, ali niko nas ne može naterati da prihvatimo kvalifikacije koje se nameću iz Sarajeva", poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 18:29
Edvard Herman: U Srebrenici je ubijeno 500-1000 muslimana dijaspora.wordpress.com/.../edvard-herman-u-srebrenici-je-ubijeno-500-... Сребрница је дебела ЛАЖ .Американци су све и свашта измишљавали како би имали са чиме да оптуже Српски народ.Американци оптужују сваку државу света за нешто и ако није ништа лоше урадила.
Subota 12.07.2014. 18:24
SREBRENICA: MUSLIMANSKI MASAKR NAD SRBIMA U SIKIRIĆU, BOLJEVIĆIMA I BJELOVCU: https://www.youtube.com/watch?v=kB81lgOwvCE ZLOČINI NAD SRBIMA U SREBRENICI I GORAŽDU: http://4international.me/2008/02/15/the-real-srebrenica-genocide-the-mass-murder-of-serbs-in-srebrenica-and-gorazde/ O ovome niko ne govori, niti se i kome sudi, niti i ko robija! Da se ne zaboravi!
Subota 12.07.2014. 18:45
Iako postoji pravosnažna presuda kojom se ovo djelo kvalifikuje kao Genocid, po meni ovdje ne postoji bit krivičnog djela, a to je namjera da se uništi fizički narod na određenoj teritoriji i ta namjera treba da bude iz vrhe države, što sigurno nije bio slučaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online