Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Subota 05.07.2014.
17:03
Srna A

Albanci u Skoplju vikali ''Alahu akbar''

Vlasti u Tirani i Prištini zabrinuti su zbog religioznog karaktera koji su poprimile demonstracije u Skoplju, tokom kojih su Albanci mahali zastavama sa arapskim natpisima i uzvikivali "Alahu ekbar".

Albanci divalji u Skoplju
 

Iako su zastave sa arapskim natpisima bili i na ranijim protestima u Skoplju, reakcija Tirane i Prištine i strah od širenja verskog uticaja među Albancima podudario se sa najavama akcija radikalnih islamista, povratnika sa frontova u Siriji i Iraku, na Kosovu i u Albaniji, prenosi RTS.

Pročitajte još:

* VIDEO: Albanci divljali u Skoplju

* NATO i EU pozvali na smirivanje strasti u Skoplju

"Problemi Albanaca u Makedoniji su političkog i nacionalnog karaktera i nema mjesta verskim obeležjima... Verski pokliči i zastave stvaraju zabunu među Albancima i skreću pažnju sa stvarnih problema", rekao je neimenovani zvaničnik vlade u Tirani agenciji INA.

Sukobi su u Skoplju su izbili pošto je nekoliko hiljada mladih Albanaca napalo kordon policije, koji je obezbeđivao protest i tom prilikom povređeno je 20 osoba, među kojima i pripadnici policije.

U seriji izveštaja zapadnih obavještajaca, kao centar za regrutaciju radikalnih islamista za ratove u Iraku i Siriji, ali i kao njihova baza prilikom povratka na Kosovo označen je Kačanik.

Kosovski mediji su proteklih nedelja upozoravali da veterani ratova u Iraku i Siriji spremaju napade na teritoriji Kosova i Albanije, a posle tih napisa uhapšene su tri osobe.

POVEZANE VESTI

Subota 05.07.2014. 17:11
MA TI ARBANASI SU PODGUZNE MUVE IZ KAVKAZIJE.......
Subota 05.07.2014. 17:17
Da li je moguce da su se setili da su muslimani!?
Subota 05.07.2014. 17:31
Arapi su im guzicu spasili od Hazara u 9 vijeku preselivši ih u Siriju i kraj Crvenog mora, pa onda odatle od naroda kojem su smetali (vjerovatno zbog ponašanja finog) preseliše ih na Siciliju, pa odatle ih Đorđe Manijak preseli na Balkan, pa im dukljanski knez Vojislav takođe od Vizantije spasi guzicu nakon Đorđeve smrti i naseli ih u selu Raban, umjesto da im je rekao bezosjećajno: "Ne zanima me što su vam stradale lađe. Plivajte do Sicilije!" Pitam se, ko će onda ubuduće spasiti Kavkazoide i gdje će ih preseliti?! To je njihova sudbina - da vječno izazivaju i prave probleme uzurpirajući prostore drugima, a onda im neko spašava guzicu. Ciklična sudbina Kavkazoida!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online