Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 18.06.2014.
14:37
vijesti.me A

Đukanović se povlači iz politike? Dosta mu svega...

Verovali li ne, nije šala - premijer Crne Gore Milo Đukanović je nagovestio odlazak iz vlade kad se “normalizuje evropska ekonomija ove godine”

Već sam se dva puta vraćao mimo svoje volje: Milo Đukanović

Kako je rekao, vodi vladu protivno svojoj volji i afinitetima i nada se povlačenju nakon “normalizacije” prilika u državi.

Odgovarajući na pitanje je li došlo vreme da ustupi mesto nekom mlađem nakon 25 godina na funkcijama premijera ili predsednika, tokom razgovora sa grupom novinara iz EU, on je kazao da se dva puta povlačio i vraćao u vladu protiv svoje volje.

Prema snimku razgovora, u koji su “Vijesti” imale uvid, Đukanović je pojasnio da se prvi put vratio jer je “njegov naslednik završio na hemoterapiji” i da ga je partija zamolila da završi taj mandat.

Đukanović je izbegao da kaže zbog čega je zamenio Igora Lukšića, navodeći da su na kraju 2012. godine raspisani izbori na kojima je DPS tesno sačuvao poverenje zbog ekonomije.

- Ja zaista mislim da je ovo godina normalizacije poslovanja evropske ekonomije i da ćemo uskoro imati uslove u kojima ćemo moći slobodnije da odlučujemo o onome što su naši interesi i lični afiniteti, istakao je Milo.

"Rusija ne razume nas i naše potrebe"

Premijer je odbacio navode da je Crna Gora privatna država, navodeći da takva država ne može biti pred vratima EU i NATO.

Pojašnjavajući da je Rusija istorijski prijatelj Crne Gore, Đukanović je istakao da to ne obavezuje zvaničnu Podgoricu da ide suprotno nacionalnim interesima. On očekuje da Moskva razume interese Crne Gore.

- Iz jedne nedavne reakcije ruskog ministarstva spoljnih poslova videlo se da ne razumeju najbolje takav naš put, ali to ne znači da ćemo mi napustiti svoj kurs. Mi veoma odlučno idemo putem evroatlanskih intergacija”.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.06.2014. 14:52
Narko Bos i Balkanski ubica Milo Ljucki otpad traži državu u koju će se sakriti teško da ćeš pobjeći od NARODNOG SUDA.
Sreda 18.06.2014. 14:45
Groblje zove mila ima nesto sto ga zove i to ako imadne srece da to pasce nadju nedje...........sljaaaam crveno ustaski koji SRBE unazadi SRBE CRNOGORCE CESTITE..............a ovaj drugi sljam koji ide u grad bez para u dzepu a kaze da su milovi ljudi........nazalost i vi ce te se njemu pridruzit i ono 28% i gotovo je......
Sreda 18.06.2014. 22:11
".....Đukanović se povlači iz politike? Dosta mu svega... " Повлачи се....??? А који му је то јубиларни пут повлачења?! И раније се повлачио уз изговор да му је доста политике и да се окреће породичном бизнису па се врати опет у политику на "велика врата"....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online