Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 23.05.2014.
09:53
telegraf.rs A

Bošnjak iz Tuzle: Zbog tebe Novače, dizaću tri prsta

U trenucima kada se Balkan bori sa posledicama teških poplava, Novak Đoković je na sebe skrenuo pažnju iskrenom podrškom Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, što nije promaklo ni najvećim svetskim medijima.

Ovo je poruka Novaka Đokovića posle pobede nad Nadalom u finalu Mastersa u Rimu koja je obišla svet i ukazala na katastrofalne poplave u Srbiji i Bosni i Hercegovini
 

Ovakav postupak je već pohvalio selektor fudbalera BiH Safet Sušić, a iz Tuzle je stiglo pismo doktora iz Tuzle upućeno našem teniseru, koje prenosi portal telegraf.rs.

“Dragi Novak, kroz istoriju dešavale su se kataklizme i katastrofe. Nestajali su kontinenti, nestajali su narodi… Nažalost, na ovim prostorima nam se nedavno desila nova. Nezapamćene poplave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj odnele su mnoge živote, odnele teško stečene kuće i domove, a donele bol i tugu.

Kao što uvek biva, prvo su komšije počele međusobno da se pomažu. Svet je u početku na kašičicu dobijao informacije, a onda si ti taj svet uzburkao".

Novak Đoković svojim gestom dirnuo je planetu
 

"Iz elektronskih i pisanih medija slao si iskrenu podršku svima kojima je bila potrebna. I ne samo to, kroz odricanje novčane nagrade za osvojeni Rim u korist poplavljenih, samo si dodatno pokazao ko si ti zaista. Posle tebe, počeli su neki sportisti da se slično ponašaju, ali način kako si ti sam to uradio je da se ne zaboravi".

"Možda su mi smetala tri tvoja podignuta prsta posle tvojih pobeda, jer su me podsećala na tri prsta nekih drugih ljudi. Međutim, tri prsta su tvoje nasleđe i tvoj simbol, a zbog svog stava, ničim nateranog, i bez zadnje namere iskazanog na najhumaniji način dostojan čoveka, potrudiću se da te bilo gde gledam uživo i tamo, zajedno s tobom, posle tvoje pobede, i sam podignem tri prsta tebi u čast.

Bravo, Novak Đoković! S poštovanjem Adnan Burina”.

POVEZANE VESTI

Petak 23.05.2014. 10:12
Novak- je jedna veličina koja danas obasjava ljucki rod i ponosimo se što je naš.
Petak 23.05.2014. 11:39
"Možda su mi smetala tri tvoja podignuta prsta posle tvojih pobeda, jer su me podsećala na tri prsta nekih drugih ljudi. Da svakako podsjecaju ga na Gjenerala Mladica i ostale zive kao i pokojne Heroje VRS.............
Petak 23.05.2014. 14:30
Брате из Босне, веселиће се са твоја подигнута три приста и Фехим Мусакадић-добровољац на Солуну са две Карађорђеве звезде (убијен од комуниста 1942.), Мустафа Мулалић-пре 2.св.рата Генерални секретар четничког покрета, у штабу ЈВУО код Чича Драже, Исмет Попоповац,специјалиста очни лекар са дипломом из Беча, командант једне од јединица код Чича Драже , др.Мехмед Беговић, пре 2.св.рата шеријатски судија са докторатом исламских наука у Каиру и докторатом правних наука у Лондону-члан Горског штаба 501 за Београд, као и још многи који су у срцу чували своје српство. Ини нису издали и патили су због тога, а хиљаде су отишле код црвених и издали Србију зарад чинова и Дедиња.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online